Tariceanu vrea sa infiinteze o comisie speciala parlamentara pentru "evaluarea democratiei". Gorghiu: "Suna ca o gluma"

Ultima actualizare: 12-06-2015 07:17
Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu - AGERPRES

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a reactionat la anuntul facut de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, referitor la infiintarea unei comisii speciale privind evaluarea democratiei.

"Expusa in spatiul public o asemenea propunere din partea domnului Tariceanu, suna ca o gluma. Domnul Tariceanu este cel care, de vreo doua luni de zile, a facut imposibilul sa-l salveze pe Sova si a facut toate demersurile si a apelat la toate parghiile mai putin ortodoxe ca sa-l salveze. (...)

Intotdeauna este oportun ca in Parlamentul Romaniei sa se discute despre stat de drept, dar as vrea ca acest discurs sa-l aiba oameni care sunt de buna credinta si care atunci cand vorbesc despre stat de drept, despre libertati sa nu se inchida in spatele biroului si sa discute: "Ce mai modificam astazi? Scoatem conflictul de interese pentru ca vreo sapte pesedisti sunt acuzati, mai facem o modificare la Codul penal", a declarat Alina Gorghiu, conform Agerpres, care citeaza TVR.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca a propus in cadrul Comitetului Executiv al PSD crearea la nivelul Parlamentului a unei comisii speciale pentru evaluarea democratiei, respectiv a statului de drept, avand in vedere dezechilibrul major care se constata actualmente in detrimentul Legislativului.

"Propunerea mea este sa formam la nivelul Parlamentului o comisie speciala pentru evaluarea democratiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, dupa o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situam cu statul de drept in Romania si cu democratia", a declarat presedintele Senatului la iesirea de la sedinta CEx al PSD, unde a participat in calitate de partener in cadrul coalitiei de guvernare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!