Tariceanu vrea sa infiinteze o comisie speciala parlamentara pentru "evaluarea democratiei". Gorghiu: "Suna ca o gluma"

09-06-2015 09:25


Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu - AGERPRES

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a reactionat la anuntul facut de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, referitor la infiintarea unei comisii speciale privind evaluarea democratiei.

"Expusa in spatiul public o asemenea propunere din partea domnului Tariceanu, suna ca o gluma. Domnul Tariceanu este cel care, de vreo doua luni de zile, a facut imposibilul sa-l salveze pe Sova si a facut toate demersurile si a apelat la toate parghiile mai putin ortodoxe ca sa-l salveze. (...)

Intotdeauna este oportun ca in Parlamentul Romaniei sa se discute despre stat de drept, dar as vrea ca acest discurs sa-l aiba oameni care sunt de buna credinta si care atunci cand vorbesc despre stat de drept, despre libertati sa nu se inchida in spatele biroului si sa discute: "Ce mai modificam astazi? Scoatem conflictul de interese pentru ca vreo sapte pesedisti sunt acuzati, mai facem o modificare la Codul penal", a declarat Alina Gorghiu, conform Agerpres, care citeaza TVR.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca a propus in cadrul Comitetului Executiv al PSD crearea la nivelul Parlamentului a unei comisii speciale pentru evaluarea democratiei, respectiv a statului de drept, avand in vedere dezechilibrul major care se constata actualmente in detrimentul Legislativului.

"Propunerea mea este sa formam la nivelul Parlamentului o comisie speciala pentru evaluarea democratiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, dupa o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situam cu statul de drept in Romania si cu democratia", a declarat presedintele Senatului la iesirea de la sedinta CEx al PSD, unde a participat in calitate de partener in cadrul coalitiei de guvernare.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO