Tariceanu: va invidiez ca sunteti la inceput de cariera studenteasca


Ultimul update: Luni 13 August 2012 18:10
Data publicarii: Miercuri 01 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
Tariceanu: intrevedere cu ministrii privind majorarile salariale

Prezent la inceperea anului universitar de la Universitatea de Constructii Bucuresti, premierul a declarat ca ii invidiaza pe studenti pentru oportunitatile pe care le au.

Aveti oportunitati pe care noi, cei mai in varsta, nu le-am avut. Pentru dumneavoastra, cei tineri, cresterea economica este generator de locuri de munca din ce in ce mai bine platite.
Calin Popescu Tariceanu, premier

Premierul a mai declarat ca in ultimii patru ani au fost alocate fonduri spectaculoase pentru cercetare. Tariceanu nu a pomenit nimic de conditiile mizere din multe camine studentesti sau chiar de lipsa de locuri. 

Decizia Camerei Deputatilor de majorare cu 50% a salariilor din invatamant reflecta o atitudine de populism inaintea alegerilor, crede seful Guvernului.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, prezent in plenul Camerei, a votat in favoarea cresterii salariilor profesorilor.

Si ministrul Economiei si Finantelor s-a declarat nemutumit de decizia pe care au luat-o parlamentarii. Acesta a declarat ca o decizie privind majorarea salariilor trebuia luata de Guvernul care va veni la putere dupa alegerile din luna noiembrie.

Votul s-a desfasurat in prezenta reprezentantilor sindicatelor din invatamant. Camera este for decizional in privinta acestui act normativ.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO