Tariceanu l-a informat pe Basescu despre consecintele majorarilor

22-10-2008 00:00

Calin Popescu Tariceanu

Premierul a transmis presedintelui informatiile cerute privind majorarile salariilor din educatie, pensiilor, dar si cele despre cresterea ajutoarelor pentru mame.

Scrisoarea reprezinta o informare privind efectele acestor cheltuieli suplimentare, au declarat, miercuri, surse oficiale citate de Mediafax.

Premierul Tariceanu a declarat luni ca seful statului i-a solicitat date suplimentare pentru a lua o decizie in ceea ce priveste promulgarea legii maririi cu 50% a salariilor din sistemul de invatamant.

„Va pot spune ca am purtat in aceste zile o corespondenta cu presedintele in care i-am adus la cunostinta o serie de date cu impact economic al unor posibile decizii ale Parlamentului care ar putea sa intre in vigoare. Ma refer la salariile profesorilor, la pensiile cu grupa I si II de munca si la ajutoarele pentru mame”, a spus prim-ministrul intr-o emisiune televizata.
Mai mult, „presedintele ne-a cerut o serie de date suplimentare pentru a-si fundamenta decizia, care urmeaza sa fie trimise pana miercuri (Presedintiei). Ministerul de Finante si Ministerul Muncii lucreaza in acest moment la aceste analize, care sunt fundamentate pe date si pe impactul asupra economiei”, a adaugat Tariceanu in cursul zilei de luni.

Silviu Prigoana, candidat PD-L la alegerile parlamentare, stie ca Basescu va promulga legea prin care salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 50, anunta Gandul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO