Basescu i-a spus, la sprit, lui Prigoana ca va promulga legea lui 50%

21-10-2008 00:00
Sursa: Pro TV

Traian Basescu

Silviu Prigoana, candidat PD-L la alegerile parlamentare, stie ca Basescu va promulga legea prin care salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 50, anunta Gandul.


Prigoana a povestit, la un post de televiziune, ca a aflat acest lucru direct de la sursa, adica de la seful statului. Actiunea se intampla duminica, in Parcul IOR, unde Prigoana „s-a nimerit” in vecinatatea lui Basescu si a sotiei, precum si a primarului Sector 3 Liviu Negoita.

Intrebat ce are de gand sa faca cu legea salariilor cadrelor didactice, seful statului a fost categoric si a raspuns ca va face acest lucru atunci cand va primi actul normativ. „O sa vedeti ca asa e, mai ales ca dansul a facut deja o afirmaţie in fata presei, imediat dupa ce legea a fost adoptata de Parlament. A spus: «Cum sa nu!» si o sa vedeti ca o sa promulge legea, asa cum a promulgat-o si pe cea a pensiilor”. Prigoana era la curent si cu faptul ca presedintele a cerut informatii suplimentare de la Guvern in aceasta chestiune: „A cerut informaţii suplimentare pentru ca, pe proiecţia bugetara, banii sunt in interiorul lui cei 5 – 6% si exista...”.

Premierul Tariceanu a declarat luni ca seful statului i-a solicitat date suplimentare pentru a lua o decizie in ceea ce priveste promulgarea legii maririi cu 50% a salariilor din sistemul de invatamant.
Va pot spune ca am purtat in aceste zile o corespondenta cu presedintele in care i-am adus la cunostinta o serie de date cu impact economic al unor posibile decizii ale Parlamentului care ar putea sa intre in vigoare. Ma refer la salariile profesorilor, la pensiile cu grupa I si II de munca si la ajutoarele pentru mame”, a spus prim-ministrul intr-o emisiune televizata.

Mai mult, „presedintele ne-a cerut o serie de date suplimentare pentru a-si fundamenta decizia, care urmeaza sa fie trimise pana miercuri (Presedintiei). Ministerul de Finante si Ministerul Muncii lucreaza in acest moment la aceste analize, care sunt fundamentate pe date si pe impactul asupra economiei”, a adaugat Tariceanu.

Sursa: Pro TV, Gandul


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26