Tariceanu despre revizuirea Constitutiei in 2013: "As opta pentru monarhie"

22-10-2012 12:15

Tariceanu Ungureanu

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constitutional, in contextul revizuirii Constitutiei in 2013, iar cea de-a doua optiune pe care o sprijina este republica parlamentara.

Tariceanu a apreciat, duminica, intr-o emisiune a postului Realitatea TV, ca in 2013 va trebui realizata o revizuire a Constitutiei, care sa se bazeze pe un consens al celei mai mari parti a Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

El a fost intrebat pentru ce fel de regim statal ar opta in acest context.

"Eu as opta pentru monarhie, pentru ca eu cred ca monarhia ne-ar aduce mari avantaje, in plan intern si in plan extern, enorm de multe avantaje. In primul rand pentru ca in plan intern am avea in monarh o persoana, o institutie care nu are legaturi partinice cu cei de pe scena politica, deci este detasat. (...) Anul trecut, vazandu-l pe Regele Mihai in Parlament, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, nu a dat altceva decat impresia unui adevarat om de stat", a sustinut Tariceanu, completand ca acesta a tinut "un discurs al problemelor reale ale Romaniei".

"A doua optiune e o republica parlamentara", si-a mai declarat preferinta fostul premier.

De asemenea, liderul deputatilor PNL a afirmat ca in 2013 revizuirea Constitutiei ar trebui sa se realizeze printr-un "consens" si nu prin impunerea unei formule de catre majoritatea parlamentara. "Aceasta Constitutie trebuie facuta sa dureze, nu vreau sa ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani ca venim cu alta", a mai spus Tariceanu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO