Tariceanu, despre respingerea OUG 13: "Romania e o parodie de stat de drept. Au venit pana si cainii sa protesteze"


Ultimul update: Joi 23 Februarie 2017 07:04
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2017 17:25
Categorie: Stiri Politice
Calin Popescu Tariceanu

Tariceanu a declarat in plenul in care s-a dezbatut legea de respingere a OUG 13, ca Romania a ajuns o "parodie" de stat de drept, in care a fost "forfota" din cauza OUG 13, protestand chiar si cainii, iar PSD a vrut sa faca bine abrogand ordonanta.

Presedintele Senatului a criticat Legea de respingere a OUG 13 din punct de vedere regulamentar, dar si politic.
Regulamentar, el a criticat aceasta situatie "inexplicabila", provocata de PNL si USR, care au vrut cu orice pret respingerea ordonantei.

"Au facut mare caz ca dupa ce OUG a fost abrogata trebuie sa o mai respingem si in Parlament. Cred ca viziunea unora care sunt aici, cei mai nou veniti, este sa faca cu orice pret rau. Orice trebuie respins. Daca mai ramane ceva care nu e respins, trebuie distrus. Facand rau pana la urma ati facut bine, pentru ca s-a dezincriminat abuzul in serviciu", a afirmat Tariceanu.

El s-a referit si la "colegii de la PSD", care au vrut sa faca bine, inchizand dezbaterea publica pe tema OUG 13, dar s-a ajuns sa faca rau, pentru ca "inauguram printr-o premiera" o procedura care pune Senatul intr-o situatie "penibila".

Din punct de vedere politic, Tariceanu a avut din nou critici fata de proteste, intrebandu-i pe senatori daca au inteles totusi pentru ce a fost toata "forfota" ultimelor saptamani.

"Ati inteles de ce a fost toata forfota asta doua saptamani, cu manifestatii de strada, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit pana si cainii sa protesteze in piata publica. Pana la urma, ati inteles de ce?", a spus el.

Tariceanu a afirmat ca opozitia, in special USR, are impresia ca exista doua categorii de oameni, cei care vor sa faca bine, luptand impotriva coruptiei, "cu orice mijloace, si cu cainii", si cei rai, care vor sa slabeasca lupta anticoruptie.

"Eu am avut o discutie cu cei din PSD si i-am intrebat: Aveti vreo agenda ascunsa? Mi-au spus. Nu. Ordonanta e cu dedicatie? Nu. Bun, atunci retrageti-o. In pofida faptului ca OUG a fost retrasa, manifestatiile au continuat", a continuat Tariceanu.

Seful ALDE s-a referit si la criticile venite din exterior, in special din UE.

"Nicaieri in UE nu regasim o paradoie de stat de drept cum se regaseste in Romania, dar sunt foarte multe tari care se felicita ca in Romania ne consumam energiile, ne irosim timpul, in loc sa ne mobilizam cu totii in jurul unui proiect major de tara", a spus Tariceanu.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33