Tariceanu, candidat unic, ales presedinte al ALDE, cu 29 de voturi impotriva: Sistemul de vot functioneaza impecabil


Ultimul update: Marti 25 Aprilie 2017 07:09
Data publicarii: Sambata 22 Aprilie 2017 21:24
Categorie: Stiri Politice
Tariceanu la ICCJ

Calin Popescu Tariceanu a fost ales sambata, in cadrul congresului ALDE de la Palatul Parlamentului, presedinte al formatiunii, cu 1.065 de voturi ”pentru” si 29 ”impotriva”, el fiind singurul candidat pentru aceasta functie.

Din echipa de conducere a ALDE mai fac parte 16 vicepresedinti si 17 membri simpli.

Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedinte unic al ALDE cu 1065 voturi din totalul de 1094 exprimate.

Din echipa de conducere a ALDE mai fac parte 16 vicepresedinti: Gratiela Gravilescu, vicepremier si ministrul a Mediului in Guvernul Grindeanu; Teodor Melescanu, ministru de Externe; Andrei Gerea; Varujan Vosganian; Constantin Avram; Steluta Cataniciu; Toma Petcu, ministrul Energiei; Ovidiu Silaghi; Alexandru Baisanu; Ioan Tintean; Mihai Nita; Marian Cupsa; Mircea Molot; Ion Cupa; Nicolae Nasta si Dumitru Lovin.

Alte 17 persoane au fost alese in Biroul Politic Executiv al ALDE in calitate de simpli membri: Daniel Chitoiu, Dian Popescu, Mircea Minea, Viorel Ilie, Viorel Palasca, Marius Popa, Ioan Ciugulea, Cornelia Negrut, Cristian Dima, Jian Turcan, Ionel cel Mare, Florica Calota, Ioan Lazar, Remus Borza, Radu Cojocaru, Marius Mateescu si Catalin Harnagea.
Procesul de votare si de centralizare a rezultatelor a durat peste sase ore, desi a fost unul electronic. Cu toate acestea, Calin Popescu Tariceanu a spus ca sistemul de vot a functionat impecabil.

”Suntem prima data in fata unui mecanism de votare electronic care mi-a placut, functioneaza foarte bine si ne scuteste de o munca care altfel ar fi fost istovitoare si ne-ar fi dus probabil pana dupa miezul noptii”, a declarat el.

La final, Tariceanu i-a felicitat pe cei care au fost alesi in conducerea partidului.

”Cred ca din ceea ce am auzit, prezentarea rapida a rezultatelor, cei care au o buna notorietate in partid si in afara partidului au avut un avantaj net in competitie si au ocupat primele locuri. Stiu ca multi v-ati straduit sa obtineri sprijinul lor. Nu vreau decat sa va felicit pe cei care ati obtinut rezultate care sa va propulseze in conducerea partidului. Daca nu suntem capabili sa strangem voturi intre noi, ce sa ne asteptam sa strangem voturile in afara? E un organism viu, oamenii isi fac campanie in interior”, a mai spus presedintele ALDE.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO