PSD va ataca la CCR Legea bugetului de stat pe 2020, dar nu depune moțiune de cenzură

Ultima actualizare: 23-12-2019 15:25
Marcel Ciolacu
Pro TV

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat luni că PSD a luat decizia să atace la Curtea Constituțională legea bugetului de stat pe 2020.

"Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (...). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament.

De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a spus Ciolacu.

El a adăugat că în data de 30 decembrie va depune sesizare pe OUG 114.

"Efectele ordonanţei vor fi suspendate până ce CCR va da o decizie", a spus Ciolacu.

De asemenea, PSD a decis să NU depună moțiune de cenzură, în condițiile în care Guvernul Orban își asumă răspunderea în Parlament pe 3 proiecte de lege.

Este vorba despre bugetul de stat pe 2020, bugetul asigurărilor sociale de stat şi modificarea OUG 114/2018.

Cu toate acestea, Ciolacu a spus că social-democraţii nu exclud depunerea unei moţiuni de cenzură în cazul în care şi alte formaţiuni se vor alătura acestui demers.

"S-au discutat toate variantele. Nu excludem varianta de moţiune în trei zile, în cazul în care şi alte formaţiuni politice vor dori să se alăture demersului nostru", a arătat el într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO