Basescu: "Romania s-ar fi ingropat daca era condusa de oameni ca Ponta si Antonescu pe timpul crizei economice"

Dată publicare: 26-02-2014 11:01
Dată actualizare: 01-03-2014 06:55


Traian Basescu: Romania s-ar fi ingropat daca era ...
Basescu:...

Presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa, transmisa in direct de stirileprotv.ro. Basescu a vorbit despre ruperea USL si despre scrisoarea catre FMI.

Sinteza declaratiilor

- Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arata un Guvern instabil. Am speranta ca planificarea premierului, ca marti, saptamana viitoare, sa treaca prin parlament cu o noua structura sa se si intample.

- As face un singur comentariu: Daca e ceva ce ma deranjeaza, e ca sunt atat de marunti cei doi lideri: Ponta si Antonescu incat au ajuns sa faca un joc din cine comunica cu presedintele. Eu comunic institutional cu toti, inclusiv cu Zgonea, cu ministri, pentru ca ma obliga functia. Cu niciunul nu fac angajamente politice. 

- De cand se chinuie si unii si altii sa arate cine e vinovat pentru ca se rupe USL-ul, m-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca in timpul crizei din 2009, 2010 si 2011, la Guvern s-ar fi aflat asemenea oameni si nu Emil Boc. Ce-ar fi fost daca oameni de teapa lui Victor Ponta si Crin Antonescu ar fi trebuit sa-si asume masurile de trecere ale tarii prin criza. 

- Romania s-ar fi ingropat cu asemenea oameni, lipsiti de responsabilitate.

- Au dat dovada de instabilitate intr-o perioada in care regiunea este vazuta drept instabila. Ii compatimesc pentru ca detin functii si nu au reusit sa se ridice la inaltimea functiilor lor.

Scrisoarea catre FMI

- Scrisoarea poate fi semnata si voi da mandat de semnare de catre ministrul de Finante, actualmente Victor Viorel Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

- Prima conditie: sa nu creasca taxele la benzina si motorina, cu 42 de bani. Primul ministru, un om profund corupt, prin traficul pe care il face pentru baronii locali. Nu are nevoie de acesti bani din taxele pe carburanti pentru buget, ci pentru baroni. Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral si la un act de coruptie

- A doua conditie este ca in scrisoare sa nu apara celebra "electo-rata". E un proiect care ii va indatora si mai mult pe romani. E o masura profund inechitabila. Intre timp, spre surprinderea mea, si BNR a facut analizele si, dupa ce a fost un promotor si un aliat al Guvernului, am vazut ca acum spun ca romanii vor fi pagubiti.

Liderul PSD a anuntat ca intentioneaza sa prezinte saptamana viitoare Parlamentului noua formula a Guvernului si ca va avea discutii in acest sens inclusiv cu UDMR, sustinand ca, pana acum, nu au existat astfel de discutii.

"I-am propus presedintelui ca, in locul ministrilor liberali, sa numesc ministri interimari membri actuali ai Cabinetului si ca saptamana viitoare sa merg in Parlament cu noua structura a Guvernului. Presedintele m-a asigurat ca imi va semna imediat decretele si asta inseamna ca, in cursul zilei de azi, vom avea sedinta de Guvern ca sa ne continuam activitatea atat de normal cat se poate intr-o situatie ca aceasta", a spus Ponta.

El a anuntat ca va purta discutii cu UDMR cu privire la noua formula a Guvernului, sustinand ca, pana acum, nu au existat astfel de discutii.


VIDEO PROTVPLUS.RO