Surpriza de la Administratia Prezidentiala. Ce departament nou a infiintat Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 28-02-2015 07:13
Klaus Iohannis

Administratia Prezidentiala a publicat pe site noua structura a Departamentelor conduse de consilierii prezidentiali, 15 la numar.

Noutatea fata de structura veche o constituie Departamentul pentru Problemele Diasporei - o structura noua infiintata in mandatul lui Klaus Iohannis.

In prezent, cele 15 departamente sunt: Cancelaria Presedintelui, condusa de Dan Mihalache, Departamentul Securitatii Nationale, condus de George Scutaru, Departamentul de Politica Externa, condus de Lazar Comanescu, Departamentul de Comunicare Publica, condus de purtatorul de cuvant al presedintelui, Tatiana Niculescu Bran, Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, condus de Andrei Muraru, Departamentul Afaceri Europene, condus de Leonard Orban, Departamentul Politici Economice si Sociale, condus de Cosmin Stefan Marinescu, Departamentul Reforma Institutionala si Constitutionala, condus de Elena Simina Tanasescu.

Departamentul Politica Interna este condus de consilierul prezidential Laurentiu Stefan, Departamentul Legislativ, de Mihaela Ciochina, iar Departamentul Cultura, Culte si Centenar este condus de consilierul prezidential Sergiu Nistor.

Structura organizatorica a Administratiei Prezidentiale mai cuprinde Departamentul de Sanatate Publica, Departamentul pentru Problemele Diasporei, care reprezinta o noutate, si Departamentul Managementul Resurselor.

Vechea structura organizatorica a Administratiei Prezidentiale, din perioada fostului presedinte Traian Basescu, cuprindea 16 departamente: Cancelaria Presedintelui, Departamentul Securitatii Nationale, Departamentul de Comunicare Publica, Departamentul Afaceri Strategice si Securitate Internationala, Departamentul Constitutional Legislativ, Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, Departamentul Politica Externa, Departamentul Mediul de afaceri, Departamentul Afaceri Europene, Departamentul Politici Economice si Sociale, Departamentul de Sanatate Publica, Departamentul Educatie si Cercetare, Departamentul Analiza Politica, Compartimentul Protocol, Cancelaria Ordinelor si Departamentul Managementul Resurselor.

Pe site-ul Administratiei Prezidentiale au fost publicati si consilierii de stat pentru care presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire in functie. Astfel, La Cancelaria Presedintelui, consilier de stat este Nicoleta Nicolae, in timp ce la Iulia Huiu a fost numita la Compartimentul Strategie si Monitorizare.

Delia Dinu este consilier de stat in cadrul Cancelariei Presedintelui, la Compartimentul Protocol, iar Gheorghe Angelescu la Cancelaria Ordinelor.

Ion Oprisor este consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale – Secretariatul CSAT, in timp ce Sebastian Huluban coordoneaza Compartimentul pentru Probleme de Aparare.
Gabriel Piscociu este consilier de stat la Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila - Compartimentul Probleme Cetatenesti, iar Constantin Ionescu este consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale - Directorul Oficiului Informatii Integrat, in timp ce George-Vladimir Duhan este consilier de stat la Departamentul Managementul Resurselor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO