Sulfina Barbu le preda ecologia parlamentarilor

17-06-2009 00:00


Alesii invata sa arunce la cos pentru binele planetei. Disciplinati de o colega de Parlament cu simtul raspunderii fata de mediu, deputatii si consilierii lor sunt educati sa stinga lumina si sa citeasca legile pe internet.

Iar cand vor sa arunce vreo coala sau vreo sticla, trebuie sa aleaga neaparat cosul potrivit. Pentru unii parlamentari, aceste idei noi, din curentul "verde", par cam nastrusnice. Sunt insa binevenite, pentru ca faimosul Palat al Parlamentului consuma cat un oras de dimensiunea Pitestiului.

Pentru ca de la Palatul Parlamentului pleaca un munte de resturi, fostul ministru al mediului a avut o idee: sa fie adunate pe categorii, sticla, hartie si plastic: "Practic in fiecare birou avem astfel de cosuri. Scrie foarte clar ce trebuie pus in aceste cosuri," a spus Sulfina Barbu.

Programul, deja lansat in multe orase, a ajuns cu intarziere in Parlament din cauza birocratiei, spun initiatorii. Dar chiar si asa, primii care trebuie convinsi sunt parlamentarii.

Initiativa e laudabila, dar vechile obiceiuri primeaza. Domnii, chiar si cei care vorbesc despre reducerea consumului si protectia mediului continua sa poarte la brat, pe holuri, teancuri de hartie.

Sa nu va imaginati ca la mijloc ar fi o cantitate neglijabila. Intr-o luna, alesii consuma sapte tone si jumatate de hartie numai ca sa-si citeasca legile. 

VIDEO PROTVPLUS.RO