Suciu: ”Este o ruşine ce se întâmplă în plen. Opoziția să rămână pepsi, adică agitată”

Ultimul update: Miercuri 05 Decembrie 2018 12:42
Data publicarii: Miercuri 05 Decembrie 2018 12:32
Categorie: Politic
psd, Daniel Suciu, scandal, parlament,

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat, miercuri, că este o premieră nedorită ce se întâmplă în plenul Camerei Deputaţilor, susţinând că este "o ruşine" ceea ce fac reprezentanţii Opoziţiei.

"Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng vizavi de ceea ce se întâmplă în plen. E o premieră nedorită a parlamentarismului românesc să asist şi să vedem cum un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor preia microfonul fără să conducă şedinţa, să supună la vot cu de la sine putere, iar stenograf şi secretară să fie liderul de grup, în speţă Raluca Turcan şi tot câte unul să mai vină să-i şoptească ceva, dacă asta a ajuns parlamentul României şi aşa se poartă bătălia politică în Parlament, ne vom ajusta şi vom duce inclusiv aşa această bătălie politică, dar este o ruşine ce se întâmplă. (...)Eu nu vreau să-i liniştesc pe cei din opoziţie. Din punctul meu de vedere, să rămână pepsi, adică agitaţi, cum au fost astăzi", a afirmat Suciu, relatează Agerpres.

El a subliniat că o oră şi jumătate PSD a încercat să explice că solicitările Opoziţiei de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache sunt neregulamentare.

"O oră şi jumătate am încercat să explicăm de la microfonul plenului că ceea ce doresc domniile lor nu este regulamentar şi nu se poate supune la vot, în condiţiile în care la Biroul permanent nu este o solicitare din partea grupului PSD de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, nici de revocare a vicepreşedintelui. Astăzi la Biroul permanent sunt solicitări de revocare a domnului Florin Iordache, a domnului Eugen Nicolicea, a domnului Pirtea, iar doamna Carmen Mihălcescu întâmplător ştiu cei din PNL unde a fost chemată astăzi. Nu vreau să fac comentarii. De trei săptămâni, Opoziţia tot face scenarii şi încearcă o lovitură de imagine. Au reuşit o lovitură de imagine cum n-au reuşit alţii în 28 de ani de parlamentarism - să ia ostatică sala de plen o minoritate care vrea să iasă în faţa dumneavoastră (a jurnaliştilor - n.r.) şi să fluture o hârtie", a spus Suciu.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost închisă de preşedintele de şedinţă Florin Iordache, după ce vicepreşedintele Marilen Pirtea a preluat conducerea plenului şi a supus la vot mai multe propuneri de la tribuna Camerei Deputaţilor. După o pauză de consultări de 20 de minute, deputaţii au reluat şedinţa de plen, iar primul vorbitor care a mers la tribună a fost liberalul Marilen Pirtea.

"În calitatea mea de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, doresc să supuneţi la vot prelungirea şedinţei cu o oră. Cine este pentru? Conform articolului 45 din Regulament, am dreptul, prin rotaţie, să conduc şedinţa, nu am condus nicio şedinţă până acum. Sunt vicepreşedinte, dacă nu mai ies de mâine, nu contează, că nu sunt căsătorit cu funcţia asta. Cine este pentru? Vă rog să număraţi voturile, secretarii. 112 pentru", a spus Pirtea.

Iordache i-a atras atenţia că nu el conduce şedinţa şi l-a invitat să ia loc în sală, după ce Opoziţia a votat cu mâna ridicată ceea ce a propus Pirtea. Deputaţii Opoziţiei s-au ridicat în picioare cu mâinile ridicate şi au venit în faţa tribunei, după care au început să aplaude. Iordache i-a dat cuvântul liderului grupului PSD Daniel Suciu, dar acesta nu a fost lăsat să intre la tribună de Pirtea, care a blocat microfonul. Timp de 3-4 minute Suciu a încercat să se strecoare la tribună pe lângă Pirtea, dar acesta din urmă a refuzat să părăsească locul. "Îl invit pe domnul Suciu la microfon, domnul Suciu, domnul Suciu. (...) Nu a votat nimeni, domnule Pirtea, vă faceţi de râs. Sunteţi în afara Regulamentului", a mai spus Iordache. În final, Iordache a decis să închidă şedinţa.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

psd, Daniel Suciu, scandal, parlament, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban
Orban: E ”ilogic” să dai jos un premier PSD pentru a pune un alt premier PSD
Dacian Cioloș renunță la Mișcarea România Împreună și face partid nou. Cum se va numi
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției
Dan Tudorache: Problema amnistiei și grațierii ar trebui lămurită duminică, la CEX-ul PSD
Calin Popescu Tariceanu, Riad Malki
Tăriceanu susține "soluţia celor două state": Israel şi Palestina
Iohannis afirmă că "ar fi hazardat" să spună că România va fi pregătită să intre în zona euro în 2024
Klaus Iohannis, întâlnire ”importantă” cu Theresa May: ”Ca să o încurajez puţin”
USR, discuție cu Tudorel Toader și Viorica Dăncilă. Propunerea făcută pe Justiție
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune
Opoziţia a depus moţiunea "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României”