Stolojan, audiat la Parchet in legatura cu declaratia de avere. Sever Voinescu este avocatul lui

Ultima actualizare: 20-06-2013 03:04
Theodor Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni ca a mers in aceasta dimineata la Parchetul ICCJ pentru a explica sesizarea ANI privind declaratia sa de avere.

"Am fost pur si simplu ca sa prezint situatia in legatura cu acel comunicat dat de ANI cu privire la faptul ca eu am raportat detinerile de actiuni pe care le aveam la 31 decembrie 2011 in loc de iunie 2012 cand am depuse declaratia. Am explicat de ce am raportat in acest fel", a precizat Theodor Stolojan.

El a mai spus ca Parchetul ICCJ urmeaza sa-si faca datoria. Luni dimineata a fost prezent la Parchetul ICCJ si fostul vicepresedinte PDL Sever Voinescu. "Am fost ca avocat intr-o cauza", a spus el.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Sever Voinescu a fost la Parchetul instantei supreme impreuna cu Stolojan in calitate de avocat al europarlamentarului. Conform surselor citate, dosarul in care a fost audiat Stolojan se afla in faza actelor premergatoare.

Stolojan: Eu am rugat sa fiu primit la Parchet pentru a-mi prezenta punctul de vedere

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, ca a fost audiat de Parchetul ICCJ la cererea sa, aratand ca a dorit ca Parchetul sa cunoasca si punctul sau de vedere, nu doar al ANI in legatura cu suspiciunea privind declaratia sa de avere.

"Am fost la Parchet pentru acea suspiciune pe care ANI a adresat-o Parchetului cu privire la declaratia mea de avere. Am dorit ca Parchetul sa cunoasca si punctul meu de vedere, si nu numai informatia ANI. Am rugat eu, pentru ca sunt un om care intotdeauna mi-am indeplinit corect toate atributiile si am incercat sa respect legile tarii. Am rugat sa fiu primit de catre Parchet pentru a prezenta si punctul meu de vedere, mentionand ca ANI, la vremea respectiva, desi sustine ca m-ar fi informat despre acea neclaritate din declaratia mea de avere nu a reusit sa ia legatura cu mine", a spus Stolojan.

El a adaugat ca a prezentat la Parchet faptul ca in declaratia sa de avere in mod expres a precizat ca "soldurile conturilor bancare si numarul de actiuni detinute sunt la 31 decembrie 2011, in cazul declaratiei completate in iunie 2012".

Stolojan a mai spus ca se astepta la un singur lucru de la ANI, si anume sa-i fi dat telefon sau sa-i fi comunicat ca nu a completat cum trebuie declaratia de avere si ar fi modificat-o daca intr-adevar asa era.

Intrebat daca Sever Voinescu si Cristian Traila au fost la Parchet impreuna cu el, Stolojan a precizat ca a angajat o firma de avocati pentru acest caz. "Am angajat o firma de avocati pentru ca am tratat foarte serios aceasta problema, eu am avut si o credinta, ca am completat cum trebuie declaratia de avere", a mai spus Stolojan.

El a adaugat ca actiunea ANI i-a afectat imaginea publica si nu considera ca a completat declaratia de avere intr-un fel in care ar fi cautat sa ascunda ceva.

De ce este acuzat Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este acuzat de ANI de fals in declaratii pentru ca nu si-a trecut in declaratiile de avere si de interese completate la data de 25 mai 2012 actiunile la Transgaz Medias, in cazul sau fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, de catre Theodor Dumitru Stolojan, deputat in Parlamentul European", informa ANI intr-un comunicat din 24 aprilie.

Theodor Stolojan a declarat, atunci, ca el "a raportat corect" in declaratia de avere din mai 2012, aratand ca aceasta se referea la situatia de pana in 31 decembrie 2011, cand inca nu cumparase actiuni la Transgaz.

"Eu in aprilie 2012 am cumparat actiuni la Transgaz. in mai am facut declaratia de avere pentru 2011 si am declarat actiunile pe care le-am avut la sfarsitul anului 2011. in mai 2013 voi raporta situatia de avere la sfarsitul lui 2012, unde vor aparea si actiunile de la Transgaz achizitionate in aprilie 2012", a explicat Stolojan.

"Am raportat corect, pentru ca declaratia de avere era pana la 31 decembrie 2011. In mai 2013 voi face declaratia de avere pentru 31 decembrie 2012", a mentionat Stolojan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO