Traian Basescu, de Ziua Europei: Am vazut azi o demonstratie - Putin in Crimeea, Rogozin in Transnistria

Ultima actualizare: 12-05-2014 06:48
Traian Basescu

StirilePROTV.ro au transmis LIVE discursul pe care presedintele Traian Basescu l-a sustinut cu ocazia Zilei Europei, de la Palatul Cotroceni.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

"Ziua de 9 mai are o semnificatie mare pentru poporul roman. Anul acesta se implinesc 137 de ani de la proclamarea independentei Romaniei.

Astazi sarbatorim si Ziua Victoriei impotriva fascismului. Pentru romani, victoria din cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost umbrita de deturnarea tarii de catre o forta si o ideologie care ii erau straine. Efectele comunismului nu au fost cu nimic mai scuzabile decat cele ale fascismului.

Capacitatea UE de a-si pune laolalta toate fortele este pusa la intr-o incercare extrema. Pot nadajdui ca experienta noastra, a statelor care au suferit de pe urma URSS, va fi convingatoare in UE si NATO pentru a preveni ceea ce mai tarziu poate fi imposibil de reparat.

Am avut astazi o demonstratie cum Putin si Rogozin, unul a vizitat Crimeea, iar altul a fost prezent la de mult ocupata Transnistrie. Principalul mesaj al Zilei Europei este acela de unitate", a spus Traian Basescu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO