Dan Voiculescu spune ca este urmarit din cauza situatiei lui Mircea Basescu. "Dupa dezvaluiri, unii oameni au rabufnit"

Ultima actualizare: 09-07-2014 07:06

StirilePROTV.ro au transmis LIVE conferinta de presa pe care a sustinut-o presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, in cadrul careia a promis ca va face dezvaluiri incendiare despre privatizarea ICA.

Dan Voiculescu se considera nevinovat in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, insa anunta ca este gata sa suporte orice decizie a instantei. Omul de afaceri a declarat ca problemele sale cu legea vin ca urmare a disputelor politice cu presedintele Traian Basescu.

Sinteza declaratiilor:

"Am pus bazele primei organizatii neguvernamentale, ONG, care va avea ca obiect de activitate descoperirea si scoaterea la iveala a tuturor activitatilor lui Traian Basescu din 1989 si pana acum si mai ales din ultimii zece ani, de cand este presedinte.

Am deja discutii foarte avansate cu profesori renumiti din dreptul penal, pentru a realiza un manual. Va fi un manual format doar din studii de caz. Vor fi selectate cazurile cele mai aberante din justitia romana, din ultima perioada, multe confirmate de CEDO, si mi-as dori tare mult ca acest manual sa fie predat studentilor de la drept.

Sentimentul pe care il traiam in vremea lui Ceausescu era unul de revolta, n-am crezut ca o sa ajung sa mai traiesc astfel de sentimente. Sunt unul dintre cei mai hotarati admiratori ai unui stat de drept autentic.

In niciun dosar, in niciun proces, nu exista nicio proba materiala directa sau indirecta impotriva mea. Concluzia mea este ca, dupa ce Antena 3 a difuzat probele care au stat la baza arestarii fratelui presedintelui Romaniei, a pornit o rabufnire a unor oameni, care au declansat imediat fel de fel de atacuri.

As vrea sa le transmit oamenilor minunati de la Antena 3 ca nu exista niciun motiv sa se rusineze, nu am facut nimic. Dar sunt dispus sa-mi asum consecintele disputei politice cu Traian Basescu, in care m-am implicat in ultimii ani", a spus Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu, pregatit de condamnare in dosarul ICA

Intrebat daca este pegatit pentru o eventuala condamnare in dosarul ICA, Voiculescu a spus: "Sunt pregatit pentu orice, inclusiv pentru asta. Am intrat intr-o batalie, cand intri in batalie, trebuie sa te astepti ca mai si pierzi".

De altfel, acesta s-a plans si de interdectia de a parasi Romania, ceruta de procurorii DNA.

Omul de afaceri a contestat la instanta decizia procurorilor care nu il lasa sa plece din tara. "Pai de ce sa nu parasesc tara? Nu-s motive...", a spus omul de afaceri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO