Sorin Frunzaverde va candida din partea USL la sefia Consiliului Judetean Caras-Severin

Ultima actualizare: 17-10-2012 03:29
Sorin Frunzaverde

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde demisioneaza din formatiunea democrat-liberala si va candida din partea USL la alegerile din iunie, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.

Dezvaluirea a fost facuta de presedintele PNL Caras-Severin, Marcel Vela.

Marcel Vela a explicat ca Sorin Frunzaverde va candida din partea USL, insa ca reprezentant al PNL. El a mai spus ca, "deocamdata", Frunzaverde nu s-a inscris in PNL.

"Confirm candidatura - nu inscrierea, pentru ca nu am procedat inca la aspectele tehnice - din partea USL, respectiv a PNL a lui Sorin Frunzaverde la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin", a declarat Marcel Vela pentru Mediafax.

Anterior, surse politice au declarat ca prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, demisioneaza din formatiunea democrat-liberala si va candida din partea PNL la alegerile din iunie pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin.

"Frunzaverde va fi candidatul nostru la presedintia CJ Caras-Severin", au mai declarat surse din PNL.

In 13 martie, vicepresedintele PDL, Elena Udrea, a declarat agentiei Mediafax ca prim-vicepresedintele partidului, Sorin Frunzaverde, a intrat intr-un conflict cu ea, nemultumit ca l-a schimbat din functie pe directorul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) din Caras-Severin, sustinut de el.

In replica, Sorin Frunzaverde a declarat ca nu a existat un conflict intre el si Elena Udrea si ca "responsabilul judetean de la ISC Caras-Severin" la care aceasta face referire nu a fost si nu este membru al PDL. 

Functiile publice detinute de Sorin Frunzaverde

Sorin Frunzaverde era membru fondator al Partidului Democrat (in prezent PDL), din partea caruia a fost desemnat ministru la diferite portofolii in mai multe guverne si a ocupat, de asemenea, functii in administratia locala.

De asemenea, Frunzaverde era presedintele Organizatiei judetene a PDL Caras-Severin, considerat unul dintre "greii" formatiunii democrat-liberale.

La congresul partidului din mai 2011, Sorin Frunzaverde a fost ales prim-vicepresedinte al PDL, cu 1142 de voturi. El a fost al doilea ca numar de voturi, dupa Gheorghe Flutur. Frunzaverde a fost unul dintre sustinatorii lui Vasile Blaga la sefia formatiunii.

In perioada 2001 - 2011, Frunzaverde a fost vicepresedinte al partidului, ocupandu-se de relatiile internationale si fiind unul dintre artizanii primirii Partidului Democrat in Partidul Popular European, dupa ce fusese membru al Internationalei Socialiste.

De altfel, Frunzaverde era unul dintre sustinatorii schimbarii simbolului PDL, care sa renunte la trandafir - simbol al socialistilor - si sa adopte inima - simbolul PPE.

In perioada 1991-1996, Sorin Frunzaverde a fost presedinte si director general al Camerei de Comert si Industrie a judetului Caras-Severin, detinand de asemenea, in perioada 1992-1996, functia de consilier judetean, secretar al Comisiei de buget-finante din CJ.

In perioada 1996-1997, el a detinut functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.

In perioada 1997-2000, Sorin Frunzaverde a detinut o serie de functii ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat:

A fost ministrul Apelor, Padurilor si Mediului Inconjurator (5 decembrie 1997 - 11 februarie 1998) in Guvernul Victor Ciorbea, din care a demisionat odata cu retragerea ministrilor PD din guvern.

In perioada 17 aprilie 1998 - 16 decembrie 1998 a fost ministru al turismului, in Guvernul Radu Vasile, pana cand a fost desfiintat ministerul, trecand apoi la sefia Autoritatii Nationale pentru Turism;

In guvernul Mugur Israescu, a fost ministrul Apararii Nationale (13 martie 2000 - 28 decembrie 2000).

Frunzaverde a fost deputat PD in legislatura 2000 - 2004. Apoi, intre 2004 si 2006, a fost presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, functie la care a renuntat pentru a prelua din nou portofoliul Apararii Nationale, de aceasta data in Cabinetul Tariceanu. A detinut aceasta functie pana in aprilie 2007, cand PD a fost scos din Guvern.

La alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, Frunzaverde a fost ales deputat in Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidand primul pe lista Partidului Democrat. A indeplinit functia de sef al delegatiei romane din cadrul PPE-DE.

In iunie 2008, Frunzaverde a candidat la functia presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, castigand din nou alegerile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO