PSD vrea să organizeze la Bucureşti un miting cu 1 milion de oameni, pentru familia tradiţională

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 16 Aprilie 2018 14:30
Categorie: Politic

PSD vrea să organizeze la Bucureşti un miting uriaş, cu un milion de oameni. În felul acesta, social-democraţii ţin să arate cât de tare susţin familia tradiţională.

Decizia a fost anunţată în premieră, duminică seară, de Liviu Dragnea, la o reuniune cu toţi liderii din ţară, la care nu a participat şi Viorica Dăncilă. Absenţa acesteia i-a făcut pe unii să spună că Dancilă ar demisiona din funcţia de premier. Liviu Dragnea i-a contrazis, spunând că Dăncilă va rămâne în fruntea guvernului până în 2020.

Liderul PSD i-a anunţat pe şefii de organizaţii că la mijlocul lunii mai, cel mai probabil în data de 19, vrea să strângă în Bucureşti un milion de oameni la un miting de susţinere a familiei tradiţionale, dar şi pentru organizarea referendumului pentru definerea căsătoriei că uniunea dintre un bărbat şi o femeie, nu între "soţi", aşa cum prevede acum legea fundamentală.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: "Vreau să organizăm acest miting şi am luat şi azi decizia pentru a nu mai exista vreun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect."

Decizia a fost votată în unanimitate, iar în cel mult o săptămână cei din PSD trebuie să stabilească şi detaliile evenimentului.

Social-democraţii au evaluat şi activitatea guvernului Dăncilă. Potrivit unor surse, sunt multe nemulţumiri legate de prestaţia unor miniştri. Vizaţi sunt, Danuț Andrușca, de la Economie, Valentin Popa de la Educaţie dar şi şefa de la muncă, Olguța Vasilescu - din cauza legii salarizării. Remanierea lor nu s-a pus încă în discuţie, dar au fost unii care s-au întrebat dacă Viorica Dăncilă vrea să demisioneze.

La finalul CExN de luni, Liviu Dragnea a făcut declaraţii în faţa presei. SINTEZA DECLARAŢIILOR:

”S-a discutat despre repartizarea fondurilor la universităţi. Pentru prima dată, această repartizare a fost făcută fundamentat, în baza unor criterii serioase. A avut la bază câteva principii – în primul rând, nevoia de corelare a specializărilor în educaţie cu ceea ce e nevoie pe piaţa muncii.

Am adoptat unele măsuri organizatorice. Ovidiu Iane a demisionat de la conducerea PSD Diaspora şi Adrian Dobre din funcţiile de purtător de cuvânt al partidului şi secretar de stat în Ministerul Comerţului. Preşedintele PSD Argeş aprezentat retragerea sprijinului politic pentru deputatul Cătălin Rădulescu, care a fost validată.

Eu ştiu de la doamna prim-ministru că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader, şi noi îl susţinem. În funcţie de ce anunţă preşedintele, dacă ministrul intenţionează să înceapă vreun demers, doamna prim-ministru îl va susţine şi noi îi dăm sprijinul politic.

Am ascultat cu foarte mare atenţie sfaturile domnului Tăriceanu, şi eu şi doamna prim-ministru. Doamna prim-ministru nu are nevoie de nimeni să-i spună să-şi asume răspunderi. Am discutat în coaliţie. Hai să vedem ce face preşedintele.

Sub nicio formă nu luăm în calcul ideea de suspendare a preşedintelui.

Concluzia mea şi a colegilor este de apreciere a modului cum doamna Dăncilă conduce Guvernul şi cum miniştrii gestionează. Avem o problemă de comunicare mai eficientă.

Scrisoarea domnului Juncker recunoaşte că s-au cerut date care nu trebuiau să fie cerute şi au fost şi furnizate.

Neavând fir direct cu domnul preşedinte Macron, nu ştiu la ce s-a referit, poate la instituţii, poate unele instituţii vor să afecteze indepedenţa justiţiei.

Situaţia din România înţeleg că este foarte bine văzută . 

Ştiţi ce ne interesează pe noi? Să facem lucruri bune pentru români.

Guvernul nu are de gând să dea o ordonanţă de urgenţă  pe modificarea Codurilor Penale. Această procedură începe în Parlament, într-o dezbatere largă. Sunt sigur că va fi ca la legile Justiţiei, şi cu muzică, şi cu antren.

Legate de abuzul în serviciu sunt mai mult de 10 variante şi ar trebui să vină comisia specială cu o variantă. Înţeleg că sunt mai multe articole care ar trebui modificate.

Mitingul va avea loc la Bucureşti, va fi un miting mare pentru că suntem pe ultima sută de metri cu adoptarea modificărilor la Constituţie. Nu putem să facem un miting cu atât de multe subiecte.

Va fi un miting foarte mare

Sper că la un moment dat BNR va lucra împreună cu Guvernul şi Parlamentul pentru binele acestei ţări. 

Nu se măresc taxele locale

Nu am stabilit un nou purtător de cuvânt al partidului.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Liviu Dragnea: 27 de secretari de stat vor fi înlocuiți ”din mai multe motive”
Liviu Dragnea: 27 de secretari de stat vor fi înlocuiți ”din mai multe motive”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dan Tudorache
Dan Tudorache: Problema amnistiei și grațierii ar trebui lămurită duminică, la CEX-ul PSD
Tăriceanu susține "soluţia celor două state": Israel şi Palestina
Iohannis afirmă că "ar fi hazardat" să spună că România va fi pregătită să intre în zona euro în 2024
Klaus Iohannis, întâlnire ”importantă” cu Theresa May: ”Ca să o încurajez puţin”
USR, discuție cu Tudorel Toader și Viorica Dăncilă. Propunerea făcută pe Justiție
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune
Calin Popescu Tariceanu, Viorica Dancila, Liviu Dragnea
Opoziţia a depus moţiunea "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României”
Preşedintele Klaus Iohannis participă, azi, la Bruxelles, la Summitul Euro
Alianța Vestului. Ponta: ”Atenuează efectele nocive ale Puterii centrale (analfabetă)”
CCR va discuta pe 19 decembrie conflictul Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis, poză cu Angela Merkel. Ce au discutat cei doi oficiali la Bruxelles
USR: Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa ”Fără penali în funcții publice”