Simion: AUR va participa la alegerile parlamentare din 11 iulie din Republica Moldova

Dată publicare: 05-05-2021 13:47
Dată actualizare: 05-05-2021 14:51


George Simion, AUR

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că partidul său va participa la alegerile parlamentare din 11 iulie din Republica Moldova.

"Scopul principal al acestei conferințe de presă ținută în Parlamentul României este acela de a anunța participarea AUR la alegerile parlamentare din 11 iulie de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state de pe ambele maluri ale Prutului când un partid există pe ambele maluri ale Prutului și vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele Parlamente. De aceea candidăm", a declarat Simion într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că apelul AUR pentru alegerile din Republica Moldova este acela de a crea o "forţă românească şi o singură listă naţională", care să intre în Parlamentul de la Chişinău.

"Apelul nostru pentru alegerile din 11 iulie este de a crea o forţă românească şi o singură listă naţională, care să intre în Parlamentul de la Chişinău. Pe lângă componenta doamnei preşedinte Maia Sandu, este nevoie şi de o forţă românească şi întindem mâna către toate organizaţiile, persoanele, personalităţile, către toţi românii din Basarabia să se alăture AUR (...). Este o şansă unică de a fi prezenţi pe ambele maluri ale Prutului. În spatele meu, pentru prima oară în istorie, avem şase parlamentari basarabeni în Parlamentul României", a afirmat Simion, potrivit Agerpres.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a susţinut că această formaţiune "nu este un alt partid care joacă o carte a unionismului, ci este partidul care şi-a propus să unească toate forţele unioniste, toate grupurile politice unioniste. Se transformă, aşa cum a făcut-o şi dincoace de Prut, într-o platformă a celor care mai cred în România şi în valorile pe care le mărturisim".

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO