Senatorii USL au revenit la munca pentru o zi. Trei legi importante i-au facut sa isi calce pe inima

Ultima actualizare: 15-09-2012 20:03

Dupa doua luni de greva parlamentara, alesii PSD si PNL s-au intors in Senat. Decizia a fost luata de cei doi lideri ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Acestia le-au cerut colegilor sa mearga la lucru si sa voteze trei legi importante privind ''Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie''.

Nu vorbim despre un final al grevei parlamentarilor opozitiei, ci doar despre un vot punctual pe cateva legi importante. Senatul a adoptat, luni, trei legi necesare Romaniei in ceea ce priveste monitorizarea tarii noastre la capitolul justitie.

 

De marti, parlamentarii opozitiei vor reveni la boicotul declansat in urma cu doua luni. E drept, Victor Ponta a anuntat ca deputatii si senatorii PSD si PNL ar putea reveni in Parlament pentru suspendarea din functie a Robertei Anastase, dar si pentru demiterea Guvernului Ungureanu prin motiune de cenzura, imediat dupa Paste.

Greva USL va continua insa, iar lucrarile Senatului se vor bloca din nou, cata vreme puterea nu poate asigura cvorumul de sedinta, dupa demisia din PDL a senatorului de Caras Severin, Iosif Secasan. Iar opozitiei i-ar trebui oricum inca un vot pentru a avea majoritatea de 68 de senatori, asa ca optiunea lui Mircea Geoana va fi decisiva.

 

Batalia Putere - Opozitie se poarta si in Camera Deputatilor. Victor Ponta a anuntat ca va cere demiterea Robertei Anastase la prima sedinta de plen, pe motiv ca a fraudat votul la Legea pensiilor.

 

Oricum, opozitia nu o poate demite pe Roberta Anastase pana la Paste, pentru ca deputatii nu vor mai lucra in plen nicio zi in urmatoarele doua saptamani. Liderii USL ameninta insa ca, dupa sarbatori vor avea majoritatea in ambele Camere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!