Senatorii si deputatii si-au luat libere ca sa comemoreze Ziua Mortilor

26-10-2011 13:21

Parlamentari

Programul Senatului si al Camerei Deputatilor a fost modificat, astfel incat parlamentarii sa poata participa la comemorarea Zilei mortilor. Cererea a fost formulata de UDMR.

Astfel, senatorii vor lucra doar o zi in plen saptamana viitoare, decizia in acest sens fiind luata in urma propunerii reprezentantului UDMR Gyorgy Frunda. El a cerut ca parlamentarii Uniunii sa poata fi liberi in data de 1 noiembrie pentru comemorarea Zilei Mortilor.

"Credinciosii catolici, protestanti, greco-catolici si o parte dintre ortodocsi sarbatorim Ziua mortilor. Este o sarbatoare pe care, cu mare respect, in fiecare an, o comemoram la mormintele stramosilor nostri", a spus el.

Initial, Frunda propusese ca luni, 31 octombrie, senatorii sa aiba activitate in teritoriu, marti, 1 noiembrie, sa fie liberi, iar miercuri si joi sa lucreze in plen.

In urma consultarilor dintre liderii grupurilor parlamementare, presedintele de sedinta, vicepresedintele Ioan Chelaru (PSD), a propus plenului, in numele acestora, ca Senatul sa lucreze in plen numai in ziua de luni, intr-o sedinta prelungita, iar in urmatoarele trei zile in programul acestei Camere sa figureze activitatea in comisiile de specialitate.

Propunerea sa a fost adoptata cu 60 de voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si trei abtineri.

Si programul Camerei Deputatilor pentru saptamana viitoare a fost modificat, astfel incat deputatii sa lucreze marti in comisii, pentru a permite celor care doresc sa participe la ceremoniile de Ziua tuturor sfintilor si Ziua mortilor, a anuntat secretarul Camerei Nicolae Mircovici.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO