Coalitia de guvernamant il sustine pe Victor Ponta ca premier. Schimb de replici intre Liviu Dragnea si Rovana Plumb

×
Codul embed a fost copiat

Luni, in jurul orei 14.00, liderii coalitiei de guvernamant au venit la sediul PSD pentru o sedinta speciala.

Victor Ponta a fost vizibil nervos. "Sunt primul ministru al coalitiei care se intruneste, am fost invitat, ma prezint foarte disciplinat." - a spus premierul.

Reporter: "Exista o rezolutie a PSD legata de pierderea functiei de membru al Guvernului pentru cei care sunt inculpati pentru fapte de coruptie. Va aflati intr-o asemenea situatie.."

Victor Ponta: "Dumneavoastra sunteti de la TVR? Si stiti pentru ce fapte de coruptie sunt eu sau asa ati primit ordinul?"

Inainte de venirea lui Victor Ponta, primul care a stat de vorba cu jurnalistii a fost vicepremierul Gabriel Oprea. Presedintele UNPR a declarat ca il sprijina pe Victor Ponta ca prim-ministru si ramane in coalitia de guvernare.

Citește și
Victor Ponta - AGERPRES
Ponta s-a retras de la sefia PSD, pana la solutionarea dosarului sau de la DNA. Lider PNL: "Astept demisia de la Guvern"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"UNPR a adus stabilitate economica si politica in Romania. UNPR este un partid serios. Eu sunt si caut sa fiu un om serios. il sprijin pe Victor Ponta prim-ministru al Romaniei. Da, suntem in alianta cu PSD, ne ducem acum la sedinta. Ramanem in coalitie cu Victor Ponta prim-ministru al Romaniei", a afirmat Gabriel Oprea, la sediul PSD.

Declaratii la iesirea de la sedinta

In jurul orei 15:30 a iesit de la consultari si liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu. "Planul nostru e sa mergem impreuna pana la finele lui 2016", a spus acesta, precizand ca nu are "nimic senzational" de declarat. Seful Senatului a recunoscut insa ca "Ponta are aceasta problema cu justitia, care aduce cu o hartuiala".

Nici Victor Ponta nu a facut declaratii privind inculparea sa la iesirea din sedinta coaliei. "Justitie discutam la justitie, politica la politica", a spus el.

Referitor la retragerea sa de la conducerea partidului, Ponta a spus ca este un simplu membru, "ca domnul Iliescu si domnul Nastase", si ca seful sau de partid este Rovana Plumb. "Dati-mi voie sa ma obisnuiesc cu noua pozitie pe care o am - de membru de partid. Doamna presedinte Plumb, secretarul general, ceilalti va spun exact ce decide PSD-ul mai departe, iar eu nu sunt doar prim-ministru al PSD, ci sunt membru PSD si respect tot ce decid colegii mei", a spus Ponta.

Rugat sa comenteze declaratiile lui Liviu Dragnea, premierul a declarat: "Si Liviu [Dragnea], si toti ceilalti stiu un lucru: ca PSD cand e unit castiga, cand nu e unit pierde. Sunt convins ca echipa e unita".

Schimb de replici Dragnea - Plumb

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, ca pentru el important este ca ''in coalitie lucrurile s-au lamurit” si ca „exista sustinere fara echivoc din partea tuturor partenerilor de coalitie ca Ponta sa ramana prim-ministru. Si PSD, UNPR si ALDE sustin acest Guvern. Dincolo de discutiile din fiecare partid, e important pentru oameni sa stie ca e un Guvern stabil, care face lucruri bune mai departe. Comitetul Executiv va hotari calea de urmat. Rovana Plumb are atributii clare, stabilite prin statut. (...) Nu am adus eu partidul in stare ambigua. Ma intereseaza ca Victor Ponta in final sa fie gasit nevinovat. Tin mult la Victor Ponta'', a spus Dragnea, fiind de parere ca social-democratii nu au nevoie de congres pentru ca acest lucru ''ar naste foarte multe tulburari''.

Pe de alta parte, Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD, a raspuns printr-un comunicat de presa in care afirma ca „Astazi, ‪‎PSD‬ e condus de o echipa solida; trebuie sa actionam si in continuare ca o echipa - nu sa ne atacam unii pe altii. Dezbinarea ar fi un avantaj nesperat doar pentru adversarii nostri.

Premierul Victor Ponta a propus prelungirea unui interimat votat si acceptat de BPN. Sustin aceasta formula si cred ca toti colegii mei ar trebui sa o sustina; presedintele Consiliului National, conform statutului, asigura conducerea partidului pentru orice perioada de interimat, intre Congrese.

Cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum nu se raporteaza la binele PSD, ci la sperantele oponentilor nostri. Nu avem de ce sa organizam congrese prin care sa facem jocurile adversarilor PSD, pentru ca riscam ca, pe parcurs, sa pierdem guvernarea dar si aliatii pe care ii avem. Iar de castigat nu am castiga nimic.

Nu cred ca trebuie sa continuam sa ne atacam aliatii si pozitia pe care o avem in prezent; continuarea guvernarii este o prioritate; la fel si rezolvarea problemelor in justitie de catre Victor Ponta.”

Mesajul Rovanei Plumb raspunde in mod direct la cateva dintre afirmatiile facute anterior de Liviu Dragnea. Acesta a spus ca „trebuie sa se convoace cat de curand Comitetul Executiv National al PSD”, ca exista cateva „intrebari firesti” care trebuie puse in coalitie, dar si ca Partidul Social-Democrat nu are in acest moment presedinte interimar, ci "un loc gol".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ponta, inculpat in dosarul Sova: DNA a pus sechestru pe averea sa.
Ponta, inculpat in dosarul Sova: DNA a pus sechestru pe averea sa. "Am pus la dispozitie apartamentul pe care il detin"

Victor Ponta este de luni inculpat in dosarul Sova, iar anchetatorii i-au pus sechestru pe avere. Premierul Romaniei a ajuns din nou la DNA, unde procurorii i-au schimbat calitatea din dosarul de coruptie in care este cercetat, din suspect in inculpat.

Ponta s-a retras de la sefia PSD, pana la solutionarea dosarului sau de la DNA. Lider PNL:
Ponta s-a retras de la sefia PSD, pana la solutionarea dosarului sau de la DNA. Lider PNL: "Astept demisia de la Guvern"

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica seara, printr-o postare pe pagina lui de Facebook ca se retrage de la sefia PSD pana in momentul in care isi "dovedi nevinovatia fata de acuzatiile aduse" in dosarul aflatin cercetare la DNA.

Dan Mihalache, mesaj pentru Ponta:
Dan Mihalache, mesaj pentru Ponta: "Nu vreau sa fiu pus in situatia penibila de a da mail-urile pe care mi le-a trimis"

Seful Cancelariei Prezidentiale spune ca tema majorarii salariilor a fost initiata si prezentata presedintelui la inceput de an si ca nu vrea sa fie pus ''in situatia penibila'' in care sa faca publice mail-uri pe acest subiect trimise de Ponta.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.