Şedinţă cu scântei la Primăria Capitalei. Aleșii au scăzut fondurile pentru străzi, nu și biserici


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2017 18:55
Categorie: Stiri Politice

Şedinţă cu scântei la Primăria Capitalei, unde s-a decis soarta bugetului municipalităţii pentru finalul de an. Aleşii locali au dat mai puţini bani pentru străzi, pasaje şi semaforizare, dar fondurile pentru biserici şi monumente au fost suplimentate.

Primarul general spune însă că e vorba despre o redirecţionare a banilor către companiile Primăriei care vor continua investiţiile, chiar dacă sunt deja întârzieri.

Discuţii în contradictorii, pline de replici acide şi de atacuri. Aşa au fost ''dezbătute'' cele mai multe proiecte de investiţii planificate de Primăria Generală pentru finalul acestui an.

Consilierii din Opoziţie au criticat dur planurile municipalităţii de a reduce banii alocaţi pentru infrastructură şi de a acorda împrumuturi celor 20 de noi companii, care se vor ocupa de gestionarea activităţilor din Capitală, de la parcări, străzi, agrement şi turism, până la energie.

La rectificarea bugetară, proiectele de infrastructură au pierdut 175 de milioane de lei, iar fondurile pentru semaforizarea a aproape 40 de intersecţii au fost tăiate. Însă bugetul pentru biserici şi monumente este suplimentat cu 17 milioane de lei. Alte peste 400 de milioane de lei sunt alocate companiilor municipalităţii.

Primarul general spune însă că salariile nu depăşesc nivelul stabilit pentru administraţie şi că directorii nu pot fi plătiţi cu lefuri minime pe economie.

Firea: ''Investitiile de acum înainte vor fi realizate direct sau indirect de către companiile municipale. Trebuie să punem punct risipei, de aceea am şi înfiinţat companiile municipale.”

Membrii Opoziţiei se tem însă că noile societăţi comerciale ale municipalităţii vor pruduce pierderi care vor fi, în definitiv, ''decontate'' tot de bucureşteni.

Primăria Capitalei reduce drastic banii pentru pasaje și străzi. Unde se vor duce 400 mil. de lei
O urmă de pantof lăsată pe un scaun a dat naștere unui scandal uriaș în Dumbrava
VIDEO PROTVPLUS.RO