Secretarul general al PNL: Geoana suspina dupa modelul sau esuat de candidat la Presedintie

Eduard Hellvig

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, sustine ca Mircea Geoana ar trebui sa-si convinga "batranica de la Dabuleni" sa-l voteze pe Crin Antonescu si nu sa suspine "dupa propriul model esuat de candidat".

Hellvig critica, intr-o postare pe blog, declaratiile senatorului PSD Mircea Geoana cu privire la candidatura din partea USL a lui Crin Antonescu pentru Presedintie.

Liberalul afirma ca "Mircea Geoana suspina dupa propriul model esuat".

"In loc sa mearga la slujba in sfanta zi de duminica, dl Geoana a preferat sa traga clopotele politicii la televizor si sa se laude in lipsa unui cor angajat spre preaslavirea sa (...) Domnia sa are insomnii din pricina ca presedintele liberal Antonescu ar risca sa nu intruneasca suficiente voturi pentru a fi candidatul USL la alegerile prezidentiale. Si mai mult, este nedumerit ca acesta se afla «intr-o culegere de voturi pe partea dreapta». Apoi, cu atatia «cantareti» din interior, nici nu mai avem nevoie de «serviciile» celor din afara USL. in orice caz, curata cudatenie. Un liberal care cauta voturile electoratului de dreapta, asta chiar ca nu s-a mai vazut", sustine, ironic, Hellvig.

Secretarul general al PNL afirma ca Geoana, care a lipsit de la semnarea protocolului de constituire a USL, a catalogat Congresul Uniunii drept "Congresul Neincrederii".

Citește și
Mircea Geoana
Mircea Geoana, la emisiunea Dupa 20 de ani. "S-ar putea ca Antonescu sa nu fie prezidentiabilul USL"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"L-as informa pe dl Geoana ca in cadrul «Congresului Neincrederii» cele 3 partide componente ale Uniunii au desemnat un candidat la functia de prim-ministru, in persoana lui Victor Ponta, si un candidat la functia de presedinte, in persoana lui Crin Antonescu", a precizeaza Hellvig.

El il acuza pe actualul senator al PSD ca in timp ce PSD si PNL faceau eforturi pentru a convinge atat electoratul de stanga, cat si pe cel de dreapta, el se "lupta cu dusmani inchipuiti" dar si cu colegii din PSD, pentru ca in cele din urma sa fie ales pe listele USL in Senat.

"Daca noi, liberalii, ne-am convins electoratul ca ne trebuie prim-ministrul social democrat Ponta, poate ca nici domniei sale nu i-ar fi imposibil sa o convinga pe batranica de la Dabuleni, pe care o mentiona in interviu, ca USL are niste angajamente asumate, fata de parteneri si fata de cetateni. Ca sa spun drept, poate nici nu ar trebui sa o convinga doar Antonescu pe batranica de la Dabuleni, cata vreme candidatul Antonescu are un reprezentant al USL in Parlamentul Romaniei, senator de Dabuleni (...) Din seara intalnirii cu domnul Vantu, in 2009, inaintea celei mai importante confruntari cu contracandidatul sau la prezidentiale, domnul Geoana si-a pierdut calificarea de a vorbi despre calitatile si comportamentul pe care trebuie sa le intruneasca un candidat la prezidentiale", mai apreciaza secretarul general al PNL.

Hellvig mai sustine ca Geoana "se considera cel mai potrivit pentru a prelua functia de presedinte al Romaniei, ignorand realitati nu de mult petrecute".

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca liderul PNL Crin Antonescu risca sa ramana fara sprijinul votantilor PSD, precizand ca ar fi pierdut deja o treime, iar candidatura acestuia va trebui testata in sondaje, conform protocolului USL.

Geoana a fost intrebat daca are de gand sa candideze la prezidentiale in 2014.

Senatorul PSD a replicat ca "in acest moment exista o intelegere de tip contractual intre PSD si PNL, in acest moment domnul Antonescu este candidatul USL".

Geoana a apreciat ca liderul PNL "a pierdut din simpatiile votantilor PSD" din momentul in care a fost presedinte interimar si performanta acestuia a putut fi vazuta de toti, iar apoi faptul ca in calitate de presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei nu a reusit sa "insufleteasca" proiectul si "sa-l duca mai aproape de concretizare".

"Ceea ce pe mine ma framanta este ca in acest moment riscul ca domnul Antonescu sa nu aiba suficient de multe voturi in cadrul USL ca sa poata sa fie principalul nostru candidat, risca sa se intample. si daca intra in aceasta logica, in care practic pe fiecare initiativa a PSD si a Guvernului PSD-PNL, fiecare, din ultimele luni: pe Codul rutier pozitie, pe chestiuni de fiscalitate pozitie diferita, pe Rosia Montana pozitie diferita, pe sist pozitie diferita, pe reforma justitiei pozitie diferita, pana si pe Kosovo...pozitie diferita. Eu nu pot sa constat de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014", a afirmat Geoana.
 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Antonescu: Am o constatare generala, nu e legata de Geoana; Ridicolul si penibilul sa aiba o limita
Antonescu: Am o constatare generala, nu e legata de Geoana; Ridicolul si penibilul sa aiba o limita

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a evitat duminica la Focsani sa comenteze afirmatiile senatorului PSD, Mircea Geoana, cu privire la conditiile validarii candidaturii sale la prezidentiale.

Mircea Geoana, la emisiunea Dupa 20 de ani.
Mircea Geoana, la emisiunea Dupa 20 de ani. "S-ar putea ca Antonescu sa nu fie prezidentiabilul USL"

Senatorul Mircea Geoana a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca s-ar putea ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa nu fie candidatul USL la alegerile prezidentiale din 2014.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.