Scandal la Tulcea, după ce un consilier județean a mers la ședință bolnav de Covid-19

Ultima actualizare: 19-12-2020 10:54
Scandal la Tulcea, după ce un consilier județean...
Scandal la Tulcea, după ce un consilier județean...

Scandal la Tulcea, din cauza unui consilier județean care a mers la ședință, deși este bolnav de Covid 19 și trebuia să stea acasă în izolare.

Pentru a-și justifica ieșirea, bărbatul le-a arătat colegilor o cerere prin care le solicita celor de la Direcția de Sănătate Publică să îl lase să meargă la spital. Consilierul este cercetat acum de polițiști. 

Fluturând o cerere prin care solicită întreruperea carantinei pentru a merge la spital, bărbatul a ajuns, de fapt, la o ședință cu zeci de persoane, iar în Galați un alt consilier a lăsat pe altcineva să voteze în locul lui, profitând de faptul că ședințele se fac prin sistem video, iar participanții poartă masca de protecție și sunt recunoscuți mai greu.

Consilierii județeni din Tulcea au fost convocați vineri la o ședință prin care se stabileau vicepreședinții. La un moment dat, participanții și-au dat seama că la întrunire participă și un consilier PNL confirmat cu coronavirus.

Ionel Racheleanu a încercat să își convingă totuși colegii că mai are doar o zi de stat în casă și că a cerut învoire de la DSP. Doar că în document el a făcut cerere să meargă la spital, nicidecum la serviciu.

În cele din urmă, consilierul PNL a ieșit din sală, dar acum este cercetat de polițiști.

Irina Manolache, ofițerul de presă al IPJ Tulcea: „Polițiștii tulceni s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând a fi efectuate cercetări.”

Și Direcția de Sănătate Publică Tulcea a anunțat Poliția în legătură cu cele întâmplate.

Mihaela Nicolau, DSP Tulcea: „Domnul a depus o cerere pe 16 decembrie cu solicitare expresă, pentru că trebuia să meargă la computer tomograf și cum era în a 13-a zi de izolare, au decis să fac o excepție. DSP nu este responsabilă pentru faptul că domnul nu a respectat ridicarea restricției.”

Direcția de Sănătate Publică face acum o anchetă epidemiologică, iar consilierul local, Ionel Racheleanu, nu a răspuns deocamdată solicitării Știrilor PRO TV de a oferi un punct de vedere în legătură cu cele întâmplate.

Între timp, în Galați, în ședința de Consiliul Local, profitând de faptul că întrunirile oficiale se desfășoară online, iar unii membri mai poartă și mască, un consilier PSD a lăsat pe altcineva să voteze în locul lui.

În imaginile publice din ședința de consiliu se vede cum, în ferestra alocată consilierului Gheorghe Bezman, apare un bărbat întins pe o canapea, care poartă un hanorac negru și masca medicinală bleu. Nu intervine, dar votează proiectele de hotărâre prin ridicarea mâinii.

Chiar în momentul acestei intervenții, bărbatul din fața camerei se ridică și pleacă.

Petrica Pațilea, purtător de cuvânt al Primăriei Galați: „În ceea ce privește proiectele adoptate în cadrul acestei ședințe, întrucât hotărârile nu au fost comunicate instituției Prefectului, acestea nu își produc efecte."

Potrivit Codului Penal, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă. Ambii consilieri, atât cel PSD, cât și cel PNL nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO