Scandal în ALDE. Liderul filialei Timiș îl atacă pe Vosganian, apropiatul lui Tăriceanu


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2019 10:43
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2019 10:23
Categorie: Stiri Politice
Marian Cucsa, Calin Popescu Tariceanu

Continuă scandalul în ALDE, după ce Teodor Meleșcanu și alți parlamentari au decis să nu respecte deciziile partidului și să contiue colaborarea cu PSD. 

De această dată, liderul organizației ALE Timiș, deputatul Marian Cucșa, este cel care atacă un apropiat al președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Cucșa l-a acuzat public pe colegul său de partid, deputatul Varujan Vosganian, de ”lipsă totală de respect față de fiecare coleg de partid”, pentru că îndeamnă membrii ALDE să plece din partid pentru a se face “igienizarea forțată”.

Cucșsa continuă atacul la adresa lui Vosganian spunând că ”după ce partidul a început să crească, să meargă într-o direcție bună, el nu mai avea șansă să fie pus pe liste la parlamentare din partea PNL și a sărit în ALDE, de unde și-a primit funcția de deputat... Acum, vrea să ducă partidul spre o alianța cu Ponta, că a obosit să muncească politic...”

”Dacă a obosit, să facă un pas în spate și să nu mai negocieze el muncă celor care au dezvoltat partidul, atât eu cât și colegi care sunt puși la zid acum, muncim din 2014 la această construcție și nu am obosit, putem să ieșim din impas, dar fără cei care se aruncă în vehiculul ALDE fără a pune umărul la scoaterea lui din mlaștina în care a fost dus...

Nu mai vrem povețele și poeziile lui Varujan și solicit să vorbească în nume propriu, nu în numele ALDE... cu o asemenea atitudine și aroganță, nu mă reprezintă nici pe mine, cred că nici pe foarte mulți primari, viceprimari, deputați, senatori, aleși locali sau membrii simpli...

Domnule...Vosganian, membrii ALDE nu au avut niciodată încredere în dumneavoastră iar acum ne-ați arătat că de fapt noi nu contăm, pentru că ați pus mereu propriile interese înaintea oamenilor din echipa ALDE și va anunțăm pe această cale că NU veți reuși să ne dezbinați pentru că țelurile noastre nu coincid: dumneavoastră vreți să nu va pierdeți funcția dar noi nu vrem să pierdem construcția!” - spune deputatul ALDE Marian Cucșa, lider al organizației ALDE Timiș.

Scandal în ALDE din cauza alianței cu PSD

 

După ce Călin Popescu Tăriceanu a rupt coaliția cu PSD, Viorica Dăncilă a convins trei parlamentari ALDE să-și trădeze partidul și, cu riscul de a fi excluși, să preia funcții în Executiv.

Sunt aceeaşi politicieni care, acum câteva zile, au votat ca toţi cei din ALDE care acceptă funcţii de la PSD să fie demişi din partid.

A acceptat propunerea Graţiela Gavrilescu. Ea şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Mediului, când ALDE a ieşit de la guvernare, dar ar reveni pe acelaşi post.

La Energie a fost propus deputatul ALDE Ion Cupă, iar la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, colegul său, Ştefan Baishanu.

Cei trei parlamentari ALDE pe care Dăncilă şi-i doreşte în Guvern ar fi hotărâţi să atace în instanţă decizia prin care sunt excluşi din rândurile ALDE. Chiar dacă nu ar avea câştig de cauză, o procedură în instanţă presupune timp pe care Viorica Dăncilă îl câştigă rămânând la guvernare.

La fel vrea să procedeze şi Teodor Melescanu.

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO