Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2019 19:45
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2019 19:10
Categorie: Stiri Politice

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului, după ce șeful statului a refuzat să numească noi miniștri.

Dăncilă a precizat că este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, și că, din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Ea a dat asigurări că nu va ceda, dar nu a spus ce va face concret.

Declarațiile premierului Viorica Dăncilă:

- Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui, reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate, însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de probleme țării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.

- Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluția deblocării activității ministerelor, prin delegarea unor atribuții către Secretariatul General, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp.

- A trebuit să schimbăm proceduri și să modificăm acte normative pentru ca oamenii din ministere să-și poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri ca să putem funcționa.

- Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri, a văzut și apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu-și primesc salariile. Din păcate însă am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial. Este evident că partidului lui Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc și îi amenință oricând au ocazia că o să le taie veniturile. Însă, președintele a dus acest lucru la un alt nivel. Pur și simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc.

- Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează. Așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în plan extern.

- Fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnul Orban, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu. Am văzut o nouă alianță de conjunctură între Iohannis și Tăriceanu: alianța ipocriziei.

- Prin aceste lucruri care le fac, acești oameni s-au întors împotriva propriului popor.

- Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez. Oamenii aşteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, să derulăm investiţiile

Klaus Iohannis a refuzat miniștrii propuși de Dăncilă

 

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul Viorica Dăncilă îi cere o remaniere guvernamentală, care, în opinia sa este o remaniere ”neavenită, nepotrivită” și pe care o ”refuză clar”.

“Doamna prim ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită acolo doamna prim ministru eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a 6 miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar”, a declarat şeful statului, care consideră solicitarea premierului “cras neconstituţională”.

El a adăugat că premierul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, “altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor crede că poate ajunge în turul 2 la prezidențiale. "Aţi încercat cu români"
Replici acide la sediul BEC. Iohannis și Barna și-au depus candidaturile pentru Cotroceni
Lider ALDE, despre alianța cu Pro România: „Erau şi discuţii, dacă vreţi, dau din casă”
Dăncilă: „Las portofoliul de comisar. Sunt convinsă că-l voi câştiga pe cel de preşedinte”
Dacian Cioloș: „Dăncilă nu mai conduce un Guvern legitim”
Iohannis, după depunerea candidaturii la BEC: "Am fost un fel de pompier atomic care a prevenit prăbușirea"
Dan Barna, usr, plus, dacian ciolos,
Dan Barna și-a depus candidatura la BEC. ”Iohannis, un pompier pentru momentele în care casa a luat foc”
Rovana Plumb, audiată pe 2 octombrie de comisiile PE. Explicaţii privind declaraţia de avere
Dăncilă, despre Kovesi: "Felicit orice om care obţine un rezultat"
Dăncilă şi Paleologu, primii la depunerea candidaturii la prezidenţiale. Câte semnături au
Tăriceanu o compară pe Kovesi cu Ceauşescu. "O să distrugă Justiţia europeană"
Mihai Şora, după victoria lui Kovesi: „Să înceapă Festivalul Disperat al Inculpaţilor!”