Rus: Ii sfatuiesc pe Ponta si Antonescu sa negocieze cu Basescu; alta solutie nu exista

Ioan Rus

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a declarat, duminica seara, ii sfatuiesti pe liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, sa negocieze cu presedintele Traian Basescu, pentru ca alta solutie nu exista.

"Cu siguranta ca il sfatuiesc si pe domnul Ponta, si pe domnul Antonescu sa negocieze cu Traian Basescu, pentru ca o alta solutie nu exista. Solutia cu razboiul, am auzit si eu, sa facem inca un referendum (...) Va trebui sa renuntam si noi la obiceiurile astea ale noastre, razboinice", a afirmat Rus, scrie Mediafax, care citeaza Realitatea TV.

De asemenea, Rus a tinut sa sublinieze ca el nu are nicio relatie cu Basescu, in ultimii cinci ani discutand cu acesta numai de trei ori, cateva minute, si doar cu privire la probleme legate de mandatul sau de ministru de Interne "Nu am nicio relatie cu Traian Basescu. Daca ar fi sa raspundem la clasica intrebare Ce ai facut in ultimii 5 ani?, nu am vorbit niciodata cu Traian Basescu, decat in mandatul acesta de trei luni, am vorbit cu dansul de trei ori (...) Am discutat cu Traian Basescu in ultimii cinci ani 5-7 minute, in rest nu am avut niciun fel de relatie", a spus Rus, care a adaugat ca unii jurnalisti de la Bucuresti au tinut sa il eticheteze ca fiind "omul lui Basescu", deoarece in Capitala trebuie "sa fii omul cuiva, al lui Basescu, al lui Antonescu, al lui Voiculescu, ca sa existi".

Totodata, el a aratat ca "grupul de la Cluj" din interiorul PSD exista in continuare, insa nu are niciun interes sa iasa din partid si sa creeze o alta platforma politica de centru-stanga. "Exista grupul de la Cluj. (...) Noi nu am avut niciodata pozitii centrifuge in partid. Noi am incercat tot timpul sa centripetam partidul, sa promovam ratiunea, logica actiunii de partid", a argumentat Rus, adaugand ca totusi este greu de obtinut unanimitate absoluta intr-un partid.

"Cum eu il ascult pe Dragnea, trebuie sa ma asculte si el pe mine. Argumentam si cadem pe urma de acord la pozitia cea mai corecta si mai competitiva", a spus Rus. El a aratat ca generatia de politicieni de 40 de ani din care face parte premierul Victor Ponta trebuie sustinuta si a apreciat ca seful Guvernului a gresit cam in 15% din deciziile luate in ultimele trei luni, insa a trebuit sa faca fata unor atacuri politice si "presiuni din toate partile".

Citește și
Ioan Rus - cover
Ioan Rus le cere scuze "fetelor mari", Antonescu si Basescu. "Am fost demisionat"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Rus a aratat ca a exprimat inca dinainte de referendumul din 29 iulie in cadrul PSD opinia sa ca va fi "extrem de putin probabila" realizarea cvorumului de 9,2 milioane de votanti, iar esecul va aduce "efecte perverse" greu de gestionat, insa Victor Ponta a trebuit sa faca fata unor presiuni din exterior si ale colegilor de partid, iar pana la urma a dictat factorul emotional, nu cel rational.

Fostul ministru de Interne a mai aratat ca nu regreta decizia sa de a demisiona si a aratat ca argumentele sale privind listele electorale permanente au fost cele pertinente, chiar daca atat el, cat si colegul de la Administratie, liberalul Victor Paul Dobre, au fost nevoiti sa isi prezinte demisia. Rus l-a criticat din nou pe actualul ministru al Administratiei, Radu Stroe, numindu-l "tata de smecheras".

"Domnul Stroe, dupa ce malitios si misterios a explicat presei ca va da niste cifre ca ne vom tranti cu totii pe spate, iar CC isi va da demisia, s-au dat aceleasi cifre pe care eu si Dobre le-am explicat cu o luna si jumatate inainte. (...) Fata de ceea ce el a spus ca veti vedea cate surprize, nu trebuia sa ii spun smecheras, trebuia sa ii spun tata de smecheras, mai mult decat atat", a spus Rus.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Rus: Stroe a fost un
Rus: Stroe a fost un "smecheras de Bucuresti", un "smecheras de mana a doua". Reactia dura a PNL

Fostul ministru de Interne Ioan Rus l-a caracterizat pe actualul sef al MAI, Radu Stroe, drept un "smecheras de mana a doua" care a facut un "joc de glezne".

Ioan Rus le cere scuze
Ioan Rus le cere scuze "fetelor mari", Antonescu si Basescu. "Am fost demisionat"

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a venit luni dimineata la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat in dosarul listelor electorale ale referendumul din 29 iulie. 

Ioan Rus, intr-o discutie cu Dobre:
Ioan Rus, intr-o discutie cu Dobre: "Eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie"

Fostul ministru de Interne Ioan Rus ii spunea lui Victor Paul Dobre, intr-o discutie despre listele electorale, ca el le-a spus ca nu semneaza "niciun singur om in plus sau in minus", pentru ca "eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!".
 

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.