Arafat: "Am fost socat de increderea pe care o are populatia in mine.Am un mesaj: Fara violenta!"


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 09:10
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2012 12:02
Categorie: Stiri actuale

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat ca a fost socat de sustinerea si increderea pe care populatia o are in el, iar ce s-a intamplat in ultimele zile i-a aratat ca lumea are incredere in sistemul de urgenta actual.

ACUM LIVE din Piata Universitatii. CLICK AICI

Subsecretarul de stat a subliniat ca din acest motiv considera ca se intoarce intr-o pozitie dificila, pentru ca cerintele sunt si mai mari si responsabilitatea este mai mare.

El a adaugat ca motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sanatatii nu mai exista, proiectul Legii sanatatii care aducea schimbari sistemului de urgenta fiind retras si urmand sa se discute un nou proiect de act normativ.

"Este normal ca, in urma discutiilor, la invitatia presedintelui si a premierului, am acceptat sa revin la aceeasi functie, pentru a continua activitatea", a spus Raed Arafat.

El a precizat ca a spus cand a plecat de la MS ca este dispus sa revina, pentru ca ramane persoana tehnica, care se ocupa de sistemul de urgenta, impreuna cu colegii lui.

Sinteza declaratiilor:

Motivul pentru care am plecat nu mai e valabil. Legea a fost retrasa;

In urma unor discutii cu presedintele si premierul am acceptat sa revin la functia pe care am avut-o in inainte;

Ma intorc intr-o pozitie mai dificila, responsabilitatile vor fi mult mai mari;

Trebuie sa le multumesc tuturor care m-au sustinut, care au avut incredere in doctorul Arafat;

Proiectul de lege al sanatatii a fost retras de pe site-ul ministerului;

Daca in partea de minister am opinii personale, in partea de urgenta am opinii de expert;

Comisia de urgenta ramane nemodificata - o comisie care are specialistii in urgenta;

Decizia demisiei mele a pornit de la o problema de principiu;

In urmatoarea perioada nu voi aparea la niciun talk-show, la nicio emisiune;

Sunt mandru ca am o astfel de sustinere in partea populatiei, dar acum reactia oamenilor are implicatii mult mai mari decat doctorul Arafat;

Protestele care exista acum trebuie transate la nivel politico-social;

Am un singur mesaj pe care pot sa il dau: Fara violenta; violenta nu ajuta la nimic;

Premierul Emil Boc a anuntat astazi ca, in urma discutiei pe care a avut-o la Palatul Victoria cu medicul Raed Arafat, acesta va reveni in ministerul Sanatatii pe exact aceeasi pozitie pe care a avut-o inainte de a demisiona: subsecretar de stat.

"Domnul Raed Arafat va reveni la ministerul Sanatatii pe pozitia pe care a avut-o anterior. In cursul acestei zile, domnul Arafat a avut intalniri presedintele Romaniei, cat si cu mine. Evident, si cu ministrul Sanatatii a purtat discutii. Concluzia este aceasta: domnul Arafat isi va relua, cu acceptul domniei sale, postul de subsecretar de stat la ministerul Sanatatii." a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, premierul l-a laudat pe Raed Arafat, pe care il considera un "expert" si un "profesionist".

"Domnul Arafat ramane acelasi expert si profesionist in domeniul pe care l-a consacrat si va lucra inclusiv la domeniul nou din Legea sanatatii. Va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizeaza Legea sanatatii." a spus Boc.

Ministrul Ritli Ladislau (UDMR) anuntase luni ca asteapta sa fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare in privinta noului proiect al Legii sanatatii, cu atat ma mult cu cat Raed Arafat este presedintele Comisiei de urgenta a institutiei.

Intrebat daca doctorul Arafat ar putea reveni in functia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a raspus ca nu stie si ca aceasta este o decizie a primului - ministru. Raed Arafat afirma in conferinta de presa din 10 ianuarie, in care si-a anuntat demisia, ca este dispus sa se intoarca de unde a plecat, cu conditia sa aiba o echipa cu care sa lucreze.

Si premierul anunta luni ca Raed Arafat poate reveni in minister sau participa la elaborarea Legii sanatatii daca doreste aceasta.

Presedintele Traian Basescu a cerut Executivului la sfarsitul saptamanii sa fie retrasa Legea sanatatii, la scurt timp ministrul Sanatatii a anuntat ca a retras legea, iar luni a anuntat ca vor incepe discutiile pentru noua forma a proiectului de lege.

Inca un jandarm ranit in timpul protestelor. Trei tineri, audiati
The Guardian, despre proteste:
Ei sunt romanii care nu au nimic de cerut Guvernului sau lui Basescu. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO