Rovana Plumb a scăpat de urmărirea penală. Deputații au respins cererea DNA

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii anticorupţie nu o pot cerceta pe Rovana Plumb, pe care o suspectează de complicitatea la abuz în serviciu în dosarul BELINA.

Deputaţii au respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru al Fondurilor Europene, care s-a plâns colegilor că este victima unui abuz.  

PSD şi ALDE au făcut scut în jurul Rovanei Plumb, iar votul a fost covărşitor: doar 99 de voturi "PENTRU" şi 184 "ÎMPOTRIVA" urmăririi penale.

Nevinovăţia unei persoane, fie ea şi demnitar, se stabileşte într-o sala de judecată, nu la Palament, au susţinut cei din opoziţie.

Rovana Plumb nu a avut nicio emoţie în legătură cu răspunsul Parlamentului la solicitarea procurorilor DNA. Semnalul fusese dat chiar de preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a anunţat că votează împotriva începerii urmăririi penale.

Citește și
gabriela firea
Firea: Lia Olguţa Vasilescu şi Doina Pană ar fi vrut să demisioneze din Guvern
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Rovana Plumb, deputat PSD: ”Sunt nevoită să vin în fața dumneavoastră pentru a discuta despre un dosar penal, care din punctul meu de vedere nici nu ar trebui să existe și care este rezultatul unui abuz. Chiar dacă ne-am obișnuit că nimic nu este imposibil, mărturisesc că astăzi este încă o zi în care trebuie să luptăm pentru a demonstra că adevărul este mai putermic decât minciuna și că sinceritatea și buna credință pot învinge abuzul.

Fac încă de la bun început precizarea expresă că nu sunt vinovată. Mi-a desfășurat activitatea ca ministru cu respectarea strictă a legilor acestei țări, fiind pe deplin conștientă de misiunea avută și înalta responsabilitate pe care o implică o astfel de activitate!” - a spus Rovana Plumb în Camera Deputaților.

Pe post de avocaţi i-au fost colegii din coaliţia PSD - ALDE.

Varujan Vosganian, deputat ALDE: ”Nu Ministerul Public are dreptul constituţional să ceară urmărirea penală a unui membru al Camerei Deputaţilor. Această hârtie este o jignire adusă demnităţii Parlamentului şi o încălcare a Constituţiei, în clipa în care Procurorul General formulează o cerere de urmărire penală".

Opoziţia le-a atras atenţia celor de la putere că nu se află într-o sala de judecată şi că un eventual vot pentru începerea urmăririi penale i-ar da posibilitatea Rovanei Plumb să-şi dovedească nevinovăţia.

Cristian Ghinea, deputat ALDE: "Doamna Plumb, aţi spus că sunteţi nevinovată... Poate..., dar nu aici se decide, nu Parlamentul României decide cine este vinovat din punct de vedere juridic în țara asta".

Raluca Turcan, deputat PNL: "Cred în nevinovăţia doamnei Plumb, aşa cum cred şi în nevinovăţia doamnei Shhaideh, dar nu contează ce cred eu. Contează ce se întâmplă în instanţă, aşa cum se întâmplă pentru foarte mulţi oameni care mor cu dreptatea în brațe, în România".

Furios, Eugen Nicolicea de la PSD a cerut să intervină.

Eugen Nicolicea, deputat PSD: "Prostia aceea că nu eşti ca un simplu cetățean, este chiar prostie. Deputatul este trimis în judecată şi urmărit penal ca un simplu cetăţean. Repet pentru toată lumea, că ne-am săturat să arunce cu noroi asupra Parlamentului: parlamentarii nu au imunitate decât pentru voturi şi declaraţii"

Supusă la vot, cererea procurorilor a fost respinsă. Asta înseamnă că ministrul demisionar de la Fonduri Europene scapă de urmărirea penală în Dosarul BELINA.

Anchetatorii o acuză de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru trecerea ilegală a unor părţi din Insula Belina şi din Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Comisia Juridică din Camera Deputaților a respins cererea DNA în cazul Rovanei Plumb
Comisia Juridică din Camera Deputaților a respins cererea DNA în cazul Rovanei Plumb

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost audiat la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor care a dat aviz negativ la cererea DNA de începere a urmăririi penale.

Firea: Lia Olguţa Vasilescu şi Doina Pană ar fi vrut să demisioneze din Guvern
Firea: Lia Olguţa Vasilescu şi Doina Pană ar fi vrut să demisioneze din Guvern

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu și ministrul Apelor, Doina Pană, ar fi vrut să demisioneze în semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, spune Gabriela Firea, a susținut Gabriela Firea.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.