Senatul a validat lista membrilor Consiliului Superior al Magistraturii!

Ultima actualizare: 15-08-2012 22:54
Senatori ai Romaniei

UPDATE: Votul asupra validarii componentei Consiliului Superior al Magistraturii a fost secret, cu bile. Decizia s-a luat cu 64 de voturi "pentru" si 60 "impotriva."

Decizia ca lista de candidati sa fie votata secret, cu bile, a fost luata la propunerea liderului senatorilor PDL, Cristian Radulescu.

El a cerut, initial, ca votul sa fie deschis, sustinand ca pentru folosirea votului electronic secret nu exista o acoperire legala.

Senatul s-a intrunit in aceasta dimineata pentru a valida sau invalida lista celor 11 judecatori propusi de asociatiile profesionale pentru CSM. Situatia Consiliului a fost semnalata de presedintele Traian Basescu, ca o piedica in aderarea la Schengen.

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, o scrisoare partidelor reprezentate in Senat si presedintelui acestei Camere, Mircea Geoana.

Seful statului le-a cerut acestora luarea unei decizii, cat mai repede, in privinta Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reusit, saptamana trecuta, sa ii valideze pe cei unsprezece judecatori alesi sa faca parte din CSM, din cauza certurilor: unii sustineau ca judecatorii trebuie votati in corpore, toata lista in acelasi timp, in timp ce altii spuneau ca acestia ar trebui votati fiecare in parte.

PSD a anuntat, prin Victor Ponta, ca va vota astazi noua structura a CSM.

La randul lor, liberalii sunt de parere ca validarea listei cu judecatorii si procurorii care vor face parte din CSM este "unica solutie constitutionala".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO