Boc: Legat de Schengen, Romania nu poate fi oaia neagra a UE

Ultima actualizare: 28-04-2012 18:38
Emil Boc in Parlament

Emil Boc a declarat ca Romania trebuie sa-si convinga partenerii europeni ca "nu poate fi oaia neagra a UE", adaugand ca Bucurestiul cere doar "respectarea regulilor jocului in privinta aderarii la Schengen".

"Am repetat de mai multe ori: Romania si-a indeplinit si isi va indeplini toate angajamentele tehnice legate de aderarea la Spatiul Schengen. Orice alta conexiune cu alte aspecte de natura politica nu sunt altceva decat incalcari ale Tratatului de aderare si eu cred ca, fiind in UE, toti trebuie sa respectam legislatia UE, tratatul UE si in consecinta sper ca pana la urma intelepciunea, maturitatea si respectarea regulilor jocului vor predomina in Consiliul UE si Romania va castiga", a spus Emil Boc.

Intrebat daca are vreun plan in acest sens, Emil Boc a precizat: "Planul este ca, pana la capat, Romania sa nu aiba niciun fel de problema tehnica iar in acest moment toate rapoartele europene confirma ca suntem in grafic, iar din punct de vedere politic trebuie sa-i convingem pe partenerii europeni ca Romania nu poate fi oaia neagra a UE, ca Romania, daca isi respecta angajamentele, trebuie sa stea la masa UE ca si celelalte state in privinta Schengen".

Boc a adaugat ca Romania este constienta de ceea ce inseamna responsabilitatea de a fi stat de granita externa a UE.

Basescu: Nu vom accepta o discriminare din partea nimanui!

Franta si Germania nu vor Romania in spatiul Schengen. Vezi motivele

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO