Basescu cere partidelor validarea membrilor CSM

Ultima actualizare: 27-03-2012 06:11
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a transmis astazi o scrisoare partidelor reprezentate in Senat, precum si presedintelui acestei institutii, Mircea Geoana, pentru a le cere sprijinul intr-o problema importanta: validarea membrilor CSM.

"Avand in vedere faptul ca la inceputul lunii ianuarie 2011, mandatul actualilor membri ai Consiliului expira, iar modul de alegere a unor reprezentanti ai magistratilor in noul Consiliu Superior al Magistraturii este contestat sau chiar invalidat de unele instante judecatoresti, in conformitate cu atributia constitutionala pe care o am de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, va solicit luarea unei decizii de catre Senat, in cursul acestei sesiuni parlamentare, in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii" - se arata in scrisoarea trimisa de Administratia Prezidentiala.

La intalnirea cu partidele din coalitia guvernamentala din 13 decembrie, seful statului a avertizat ca se prefigureaza un esec "cel putin partial" in ceea ce priveste raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

Acest raport ar putea avea un cuvant greu de spus in privinta aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Basescu a spus atunci ca problemele care ar putea fi semnalate in acest raport se refera la situatia Consiliului Superior al Magistraturii. Mai mult, el a precizat ca principala problema a CSM este data de faptul ca unii judecatori sunt la al doilea mandat.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO