Reactii dupa eliberarea lui Adrian Nastase. Crin Antonescu: "Decizia trebuia luata mult mai repede"

Adrian Nastase

Nume importante din USL au reactionat imediat dupa ce a fost facut anuntul eliberarii lui Adrian Nastase.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu

"Asa cum erau prezentate lucrurile, probabil ca aceasta decizie ar fi trebuit luata mai repede si fara atatea contorsiuni. In orice caz, ma bucur pentru Adrian Nastase, ma bucur pentru familia lui si sper ca Adrian Nastase, dupa aceasta experienta complicata, traumatizanta, sa aiba forta de a reveni ca persoana publica. Este un om cu foarte multa experienta, cu multe competente, un om care mai are ceva de spus in societatea romaneasca", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a fost intrebat daca ar fi un deficit de imagine sau dimpotriva o revenire a lui Nastase la varful PSD.

"Nu asta este important, cred ca problema pusa corect este in felul urmator: cand am facut USL, Adrian Nastase era in PSD, se afla pe o pozitie importanta in PSD, am facut impreuna si cu Adrian Nastase USL. Intre timp, domnia sa a avut un proces, a avut o condamnare, si-a ispasit aceasta condamnare ... daca doreste sa revina in activitatea politica, din punctul meu de vedere, nu este niciun fel de impediment", a mai afirmat Antonescu.
 

Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru

Citește și
Adrian Nastase eliberat
Prima noapte in libertate pentru Adrian Nastase.Fostul premier nu a mai ajuns la casa din Zambaccian
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Eu cred ca starea naturala a unui om este cea de libertate si cred ca Adrian Nastase era ultimul pentru care puteam sa ne punem problema sa stea in detentie (...) Dupa opinia mea, s-a tergiversat cam mult punerea in libertate, avand in vedere indeplinirea criteriilor cerute de lege pentru punerea in libertate. Pana la urma este bine ca revine acasa, este bine ca revine in familie, ca revine la preocuparile dumnealui cotidiene", a declarat vicepresedintele PSD.

De asemenea, Chelaru a afirmat ca este in continuare de parere ca in condamnarea fostului premier au contribuit anumiti oameni si partide.

"Sunt bucuros pentru ziua de astazi si pentru momentul pe care domnul Nastase il traieste. Raman la parerea pe care nu o sa mi-o schimbe nici o mie de instante, ca este o valoare deosebita, este un intelectual de o alta clasa, este un om politic deosebit cum nu are Romania prea multi. Ca a existat interes, ca jocurile politice ale anumitor oameni sau partide au contribuit mai mult sau mai putin la situatia domnului Nastase, e un lucru pe care il judeca oamenii si probabil si istoria", a mai spus Chelaru.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

Intrebat ce ii ureaza lui Adrian Nastase la eliberarea din inchisoare, Valeriu Zgonea a spus: "Sa-i dea Dumnezeu sanatate. Ma bucur foarte mult ca om si ca tanar care am inceput politica cand era un om de stat important".
El a adaugat ca este important ca Adrian Nastase sa se vada cu familia.

"Eu nu doresc nici dusmanilor sa treaca prin asemenea momente", a adaugat Zgonea.

Intrebat daca Adrian Nastase este asteptat in partid, Zgonea a aratat ca aceasta chestiune este "destul de delicata si ca trebuie respectata legea in Romania".

"Poate sa vina oricand la partid, poate sa ne viziteze", a adaugat Zgonea, aratand ca in momentul in care a fost condamnat definitiv a incetat calitatea de membru de partid pentru Adrian Nastase, iar acum nu se poate inscrie intr-un partid politic.

"Adrian Nastase este colegul nostru, partenerul nostru. In momentul in care acele decaderi se vor incheia, va putea sa candideze la un Congres si va avea functia care este a dansului", a precizat Zgonea.

El a apreciat ca Adrian Nastase nu aduce prejudicii de imagine partidului si ca PSD va respecta legea.

Zgonea a aratat ca Adrian Nastase este unul dintre cei mai rationali oameni pe care i-a cunoscut si nu crede ca acesta va dori sub o anumita forma ca partidul sa incalce legea.
"Subiectul este inchis", a mai spus Zgonea.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc 

"Nu pot decat sa ma bucur ca pana la urma justitia si-a spus cuvantul in mod pozitiv pentru domnul Nastase dupa atatea peripetii cu arestari de judecatori s.a.m.d. Nu comentez arestarile, dar faptul ca era totusi completul care-l judeca pe domnul Nastase ne-a facut sa facem o anumita legatura", a comentat Hrebenciuc decizia de eliberare a lui Adrian Nastase din penitenciar.

Hrebenciuc a spus ca se bucura ca Adrian Nastase este liber si ca acesta si-a ispasit cele opt luni de pedeapsa, "chiar mai mult decat se presupunea initial ca va face" si a adaugat ca Nastase este "binevenit si in partid si peste tot".

El a mai spus ca vorbit cu Adrian Nastase exact inainte de data condamnarii si ca acesta s-a declarat nevinovat, "cum de altfel a recunoscut judecatorul care a scris motivatia".

"Daca retin bine motivatia suna chiar asa: desi nu exista probe directe totusi pentru exemplu domnul Nastase a fost condamnat. Daca un judecator la Curtea suprema spune ca nu sunt probe directe ce sa va mai spun acum. Asta intr-un fel justifica ca Adrian Nastase era nevinovat", a adaugat Hrebenciuc.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Adrian Nastase, pe blog:
Adrian Nastase, pe blog: "Cateva zile, doar voi respira libertatea din afara. Nu voi da declaratii"

La putin timp dupa anuntul privind eliberarea sa conditionata, Adrian Nastase a anuntat pe blogul sau ca, in urmatoarele zile, isi va folosi timpul pentru a "respira libertatea din afara" si ca nu va acorda declaratii in aceasta perioada.

Prima noapte in libertate pentru Adrian Nastase.Fostul premier nu a mai ajuns la casa din Zambaccian
Prima noapte in libertate pentru Adrian Nastase.Fostul premier nu a mai ajuns la casa din Zambaccian

Adrian Nastase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, luni, recursul Directiei Nationale Anticoruptie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.