"Putem discuta si despre 10 regiuni". Boc vrea sa deblocheze discutiile privind reorganizarea tarii

Ultima actualizare: 16-05-2012 23:33
Emil Boc

Membrii coalitiei au opinii diferite privind reorganizarea administrativa, dar discutiile vor continua, PDL fiind dispus sa accepte si amendamente, precum formarea a zece regiuni si nu doar a opt regiuni, astfel incat proiectul sa fie finalizat.

El a aratat, la postul public de televiziune, ca la nivelul coalitiei nu exista un consens asupra reorganizarii, in conditiile in care UDMR si grupul minoritatilor au viziuni diferite fata de cele ale PDL si UNPR, dar a precizat ca discutiile vor continua si ca exista posibilitatea acceptarii unor amendamente, astfel incat proiectul sa fie finalizat.

"Nu trebuie sa ramanem cantonati in singurul proiect pe care il avem astazi in discutie, acceptam si amendamente la acest proiect. Putem sa discutam opt-zece regiuni, nu trebuie neaparat sa ramanem cantonati in opt, putem discuta si despre zece regiuni, de exemplu, cu conditia ca acest demers sa se poata realiza pana la capat", a spus Boc.

Vineri, premierul a declarat ca discutia despre regionalizare "trebuie deblocata la nivel politic", la nivelul coalitiei de guvernare, urmand ca apoi sa se stabileasca modul de implementare.

El a aratat ca, in acest moment, decizia privind reorganizarea Romaniei nu este de natura strict tehnica, ci in primul rand politica.

Duminica, presedintele Traian Basescu a declarat, la Scoala de vara a OTPDL, ca singurul argument in favoarea comasarii alegerilor ar fi daca se va face reorganizarea administrativa a tarii, in sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!