PSD si ALDE amana motiunea de cenzura. Dragnea: "Asteptam ca vorbele premierului sa se transforme in fapte"


Ultimul update: Duminica 14 August 2016 06:58
Data publicarii: Joi 11 August 2016 13:55
Categorie: Stiri Politice
Dacian Ciolos, Liviu Dragnea - AGERPRES

Liviu Dragnea a anuntat, joi, ca PSD si ALDE NU vor initia, deocamdata, o motiune de cenzura, intrucat Guvernul s-a angajat sa remedieze situatia veteranilor de razboi si vaduvelor acestora.

Insa cele doua partide isi rezerva dreptul de a relua discutia daca promisiunile nu sunt indeplinite sau daca apar alte motive de nemultumire sau se agraveaza altele, a mai spus Dragnea, relateaza News.ro.

La incheierea discutiilor dintre presedintele PSD si copresedintii ALDE, Liviu Dragnea a anuntat ca, deocamdata, cele doua formatiuni nu vor initia o motiune de cenzura, dupa ce au luat act de declaratia de joi lui Dacian Ciolos potrivit careia Guvernul va lua masuri de rezolvarea a situatiei fiscale a veteranilor de razboi, vaduvelor lor si persoanelor cu handicap.

”Am luat act impreuna de declaratia premierului Dacian Ciolos in legatura cu (...) taierea drepturilor pentru unele categorii sociale, respectiv veteranii de razboi, vaduvele veteranilor de razboi si persoanelor cu handicap. Am inteles ca premierul intentioneaza sa intreprinda modificari necesare in actele normative aferente - este vorba de Codul Fiscal si Hotararea de Guvern - in asa fel incat in final veteranii si persoanele cu disabilitati sa aiba aceste drepturi garantate si nimeni (...) sa nu mai initieze un act normativ care sa puna sub semnul intrebarii aceste drepturi”, a declarat Liviu Dragnea.

In aceste conditii, PSD si ALDE asteapta ca Guvernul sa-si respecte promisiunea si, in functie de modul in care o va face, decide daca va mai depune motiunea sau nu.

”Obiectivul nostru principal a fost acesta, am reactionat la aceasta nedreptate inadmisibila. Asteptam in continuare ca vorbele premierului sa se transforme in fapte si sa vedem ce modificari are de gand sa faca. In functie de asta vom relua discutia. Avertizam Guvernul ca celelalte motive au ramas in picioare: absorbtie 0, situatia din agricultura, sanatate, educatie”, a afirmat Dragnea.

El a precizat ca subiectul motiunii nu este abandonat de catre cele doua partide. ”Nu s-a luat o decizie ca nu depunem motiune de cenzura (...) Numai ca am luat act de aceasta declaratie si vedem care sunt urmarile”, a conchis Dragnea.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a declarat, joi, pentru ”Adevarul”, ca situatia fiscala a veteranilor si vaduvelor de razboi va fi remediata. ”Din ianuarie 2016, potrivit noului Cod fiscal, veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele nerecasatorite beneficiaza in continuare de scutirile de la plata impozitelor si taxelor locale. Din pacate, sotiile, sotii acestora nu mai beneficiaza de scutire pentru cota parte din cladirea sau terenul pe care le detin impreuna, pentru ca un articol din vechiul Cod fiscal nu a fost preluat in noua lege (...) Este o problema, este o nedreptate facuta veteranilor si familiilor lor si o vom rezolva. Daca problema de fond a domnului Dragnea este intr-adevar scutirea de taxe a veteranilor si a familiei acestora pentru imobilul in care locuiesc impreuna, am spus-o deja clar, vom rezolva aceasta problema. Nu prin interpretari ale ambiguitatilor din codul fiscal in norme, ci prin formulari clare ale Codului Fiscal”, a spus Ciolos.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO