Victor Ponta este sustinut in continuare, ca premier, de PSD: "Opinia unanima este ca trebuie sa ne continuam guvernarea"

×
Codul embed a fost copiat

Social-democratii raman uniti in jurul lui Victor Ponta. Decizia au luat-o luni, intr-o sedinta la care au fost invitati toti liderii din tara.

Nimeni nu a cerut ca premierul sa faca pasul inapoi, din moment ce este inculpat intr-un dosar cu fapte grave de coruptie. "Iar eu raman la guvernare cat timp partidul ma sustine", le-ar fi spus Ponta, in spatele usilor inchise. Initial, agenda intalnirii social-democratilor de luni era ocupata strict de organizarea congresului de luna viitoare. Dupa ce au intrat in sala, unii dintre liderii de filiale au iesit dezamagiti.

Daniel Savu, senator PSD: "Se va discuta despre sustinerea pe care Victor Ponta o are ca premier. Despre congres se discuta in zilele urmatoare."

In PSD, situatia creata prin trimiterea in judecata a lui Victor Ponta este "una foarte grea", a spus de mai multe ori liderul interimar al social-democratilor. Cu toate acestea, luni, niciun lider din tara nu a avut ceva de reprosat la adresa lui Ponta.

Liviu Dragnea, presedinte interimar PSD: "Situatia nedorita ramane, nu putem sa rezolvam printr-un vot in partid sa stergem situatia nedorita. Partidul e o institutie politica, nu interfereaza cu justitia."
Reporter: "Mai sunteti credibili sustinand un infractor?"
Liviu Dragnea: "O sa raspund si la asta, o sa dau raspuns si sa stiti ca chiar iau in serios intrebarea dumneavoastra si nu o iau doar eu, ci foarte multa lume din partid."

Citește și
liviu dragnea
Liviu Dragnea: M-am vazut azi cu Ponta, de ziua lui. Vrea sa ramana la conducerea Guvernului
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Raman la guvernare atat timp cat am sustinerea partidului" au fost sigurele cuvinte ale premierului in fata colegilor, iar scurtul sau discurs a fost si aplaudat.

Victor Ponta, prim-ministru: "Opinia unanima e ca trebuie sa continuam guvernarea."

"Pentru" ramanerea la guvernare a fost de altfel si votul unanim al social-democratilor.

Cat despre organizarea congresului, liderul PSD va fi ales pentru prima data in istoria partidului prin votul celor aproximativ 500 de mii de membri. Liderii din tara vor organiza pe 11 octombrie sectii de vot in fiecare sediu de partid, iar congresul care se va intruni peste o saptamana, pe 18 octombrie, va trebuie sa valideze rezultatul votului si noua echipa.

Pana acum, senatorii Daniel Savu si Serban Nicolae si-au anuntat candidaturile. Liviu Dragnea a spus ca se va hotari in cateva zile daca se va inscrie in cursa pentru sefia formatiunii.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Conducerea PSD a discutat in sedinta Comitetului Executiv National, de la Palatul Parlamentului, despre situatia creata dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta.

Astfel, liderii social-democrati au decis sustinerea in continuare a Guvernului. "S-a discutat in Comitetul Executiv National despre motiunea de cenzura care va fi depusa de PNL. CExN a votat pentru respingerea acestei motiuni si sustinerea in continuare a Guvernului", a spus Dragnea, la finalul sedintei conducerii partidului.

El a adaugat ca nu s-a discutat despre a se pune conditii sau nu pentru sustinerea lui Victor Ponta. "Situatia nedorita ramane in partid, nu putem printr-un vot in CExN sa stergem aceasta situatie nedorita, dar partidul este o institutie politica, nu interfereaza cu Justitia, Justitia isi urmeaza cursul si nimeni de la PSD nu are intentia sa tulbure acest curs al Justitiei", a mentionat Dragnea

Cronologia evenimentelor:

ora 13.15 Victor Ponta iese din sedinta si face cateva declaratii: 

"Am discutat si cu domnul Oprea, astazi ne vedem la coalitie, am vorbit si cu domnul Tariceanu. Important este ca toate lucrurile bune pe care le-am facut... Vine toamna, vine iarna, sa avem stabilitate. (...)

Opinia unanima este ca trebuie sa ne continuam guvernarea, pentru ca este o guvernare buna. Nici macar cei de la PNL nu spun ca nu este o guvernare buna. Toata lumea este de acord ca din punct de vedere economic si social ne facem treaba". 

ora 13.00 Sedinta PSD s-a terminat.

ora 11.15 Victor Ponta si Liviu Dragnea se indreapta spre sala unde are loc sedinta. Inconjurat de jurnalisti, Dragnea se opreste sa raspunda la intrebari. In acest timp, Ponta se strecoara pe langa microfoane si intra in sala de sedinte.

Liviu Dragnea: Se vor face calcule pentru ramanerea PSD-ului la guvernare. Nimeni din partid nu vrea sa iesim de la guvernare, deci... vom face calcule pentru ramanerea la guvernare.
Reporter: Ati vorbit cu Victor Ponta? Ce a zis..?
Liviu Dragnea: Am vorbit si ieri cu Victor Ponta, de ziua lui. Ne-am intalnit.
Reporter: Se va pune astazi problema sprijinului politic pentru Guvernul condus de Victor Ponta?
Liviu Dragnea: Va fi unul din subiectele de discutat astazi si ce se va discuta in sala sigur veti afla.
Reporter: Se va da un vot in acest sens?
Liviu Dragnea: Sigur ca vom vota daca vrem sa ramanem la guvernare sau nu.
Reporter: Sunt lideri din tara care au spus ca vor iesirea de la guvenare?
Liviu Dragnea: Nu, tocmai, n-am auzit asta. Dimpotriva, am auzit in toate conferintele judetene ca toti membrii vor ca PSD-ul sa ramana la guvernare. Este ratiunea fireasca a fiecarui partid, sa fie la guvernare pentru a-si pune in practica politicile publice. Din acest motiv mergem si in alegeri.
Reporter: Exista si un scenariu, o varianta, in care sa spuneti ca ii retrageti sprijinul lui Victor Ponta cu conditia ca presedintele sa nominalizeze un premier tot de la PSD?
Liviu Dragnea: Nu exista scenariul asta si presedintele nu o sa faca niciodata anuntul asta. Adica cel putin nu cred. Pana acum avea timp suficient sa o faca.

ora 11.10 Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a declarat ca nu se pune problema ca PSD sa propuna iesirea de la guvernare in sedinta Comitetului Executiv National al partidului si ca e foarte bine daca Liviu Dragnea candideaza pentru functia de presedinte.

Intrebata daca se pune problema ca in cadrul sedintei conducerii PSD sa se propuna iesirea de la guvernare, Vasilescu a spus: "Nu cred ca e posibil asa ceva".

Despre o eventuala inscriere a lui Dragnea in cursa pentru sefia PSD, primarul Craiovei a spus ca este "foarte bine". "Cine sa candideze? E vorba de forta politica aici, este vorba de cine a organizat pana acum marile batalii electorale, deci nu avem o problema", a afirmat ea, inainte de inceperea sedintei CExN al PSD.

Vasilescu a sustinut totodata ca i se pare "o mare mizerie ce i se intampla" lui Victor Ponta. "Este clar cel mai bun prim-ministru de dupa 1989. Sa vii cu o prostie de acum 10 ani ca sa schimbi guvernarea care functioneaza bine, pentru ca nu poti sa o faci altfel, politic in Parlament, mi se pare o mare mizerie. Asta o sa judece istoria", a declarat ea.

ora 11.00 Premierul Victor Ponta ajunge la Parlament, unde are loc sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
A inceput procesul in care sunt judecati Ponta si Sova. Senatorul PSD:
A inceput procesul in care sunt judecati Ponta si Sova. Senatorul PSD: "Nu vad motivul pentru care ar demisiona premierul"

Procesul premierului Victor Ponta, primul din istorie in care seful executivului in functie trebuie sa dea socoteala in fata judecatorilor a inceput luni, la instanta suprema.

Liviu Dragnea: M-am vazut azi cu Ponta, de ziua lui. Vrea sa ramana la conducerea Guvernului
Liviu Dragnea: M-am vazut azi cu Ponta, de ziua lui. Vrea sa ramana la conducerea Guvernului

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca s-a intalnit cu premierul Victor Ponta duminica, de ziua de nastere a acestuia, si ca au discutat teme legate de partid, Dragnea adaugand ca Ponta vrea sa ramana in fruntea Guvernului.

Victor Ponta este cercetat de DNA si pentru conflict de interese. Postarea premierului de pe Facebook, analizata de CSM
Victor Ponta este cercetat de DNA si pentru conflict de interese. Postarea premierului de pe Facebook, analizata de CSM

Vesti proaste pentru premier de la DNA: procurorii ar mai fi deschis un dosar pe numele sau si ar fi cerut CSM sa analizeze o declaratie a lui Ponta privind ancheta

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.