PSD continuă lupta în Parlament și anunță că nu va vota învestirea noului Guvern

14-10-2019 12:44

Marcel Ciolacu, Paul Stanescu, Viorica Dancila

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că PSD a decis să nu voteze noul Guvern.

El consideră că este normal ca cei care deţin majoritatea care a dus la trecerea moţiunii de cenzură să asigure cvorumul pentru validarea Executivului.

În plus, Ciolacu afirmă că alegerile anticipate ”nu sunt oportune” în acest moment.

”Ni se pare normal ca PSD sub nicio formă să nu voteze în acest moment învestirea unui guvern. Mai mult decât atât, există o cutumă parlamentară – cei care deţin majoritatea, lucru care s-a văzut – trebuie să asigure şi cvorum”, a declarat, luni, preşedntele Camerei Deputaţilor, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că decizia a fost luată, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv, dar va exista o discuţie şi cu parlamentarii formaţiunii atât cei de la Senat, cât şi cei din Camera Deputaţilor în acest sens. Întrebat ce părere are despre alegerile anticipate, Ciolacu a afirmat că nu le consideră oportune.

”Întotdeauna sunt posibile alegeri anticipate, suntem cam ultima ţară din fostul regim comunist care nu am avut. Nu cred că sunt oportune în acest moment”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a reiterat ideea că PSD va fi de acum înainte în Opoziţie.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Ciolacu a afirmat: ”Am foarte multe să-mi reproşez în ultimii trei ani, şi eu, şi colegii. Noi liderii trimişi de primari şi simpatizanţi la Bucureşti, în aceşti trei ani, am fcut greşeli care ne-au dus la costul trecerii unei moţiuni”.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO