Proiectul de ”reconstrucție a României”, anunțat de Iohannis: ”Va ieși cu bine din criză”

Ultima actualizare: 05-05-2020 17:06

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, după o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, că Guvernul are un plan pentru relansarea economică. 

Astfel, unul dintre principalele obiective este ”creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură”.

De asemenea, el a precizat că sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic va fi acordat și după 14 mai mai, când România iese din starea de urgență.

Șeful statului a precizat că vor fi introduse noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate, scopul fiind păstrarea locurilor de muncă.

”Vom păstra și după 14 mai sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic, dar vom introduce și noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă.
De asemenea, vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, cum sunt cele destinate Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar vom avea în vedere scheme de sprijin și pentru companiile mari care au fost afectate de criză și al căror aport este esențial pentru relansarea economiei.”
- a declarat Iohannis.

De asemenea, președintele a precizat că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile să poată fi redirecționate ”cu prioritate” către programele de sprijin pentru companii și către proiectele mari de infrastructură de transport și de comunicații.

”Este o măsură bună, care începe să producă rezultate.
Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate.
Vorbim practic de un proiect de reconstrucție a României.
Produsele românești de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine și vom susține investiții semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară, securitatea energetică, dar și sanitară. De asemenea, modernizarea și digitalizarea administrației care, atenție, au început deja de acum, vor continua la fel de puternic. În final, vreau să transmit un mesaj de încredere companiilor și investitorilor. România va ieși cu bine din această criză.”
- a mai spus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!