Bugetul, trimis in Parlament! Comisiile l-au "epuizat" la 4.00 dimineata!

10-01-2010 00:00

Ce se imparte mai greu: saracia sau avutia? Cu siguranta saracia, au raspuns la unison deputatii si senatorii care au finalizat, duminica dimineata, pe la ora 4.00, dezbaterile la Legea Bugetului de Stat.

 

Dupa trei zile care au culminat cu o sedinta maraton, alesii din comisiile de specialitate au transmis catre plenul Parlamentului forma finala a bugetului de austeritate.

5.800 de amendamente de dezbatut, sute de luari de cuvant, momente tesionate, audieri de ministri, dar si pauze de masa si de cafea - toate la un loc au compus imaginea ultimei zile de dezbateri a bugetului in comisii. Epuizati dupa o sedinta de 18 ore, senatorii si deputati au dat gata un buget pe care cu totii l-au catalogat ca fiind de criza.

Cu siguranta, sedinta ar fi durat mult mai putin, daca alesii nu o tineau dintr-o pauza in alta. Cele mai dese - cele de consultari, generate de scandaluri in toata regula

Odata cu lasarea serii, si-au facut aparitia si ministrii. Rand pe rand, au venit la Comisie Radu Berceanu, Adriean Videanu, Daniel Funeriu, dar si seful de la Agricultura, Mihai Dumitru. Spre dimineata, la ora 4.00, minunea s-a produs: alesii au finalizat dezbaterea tuturor amendamentelor.

Suspendarea impozitului minim, continuarea aplicarii impozitului pe venit de 3% la microintreprinderi si reducerea TVA la tranzactiile si constructiile de locuinte la 5% sunt amendamentele adoptate.

De luni, bugetul va fi dezbatut de plenul Parlamentului.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26