Prima sedinta a Cabinetului Ciolos. Premierul a anuntat modificarea structurii Guvernului

Ultima actualizare: 22-11-2015 06:59

Joi, de la ora 10:00, premierul Dacian Ciolos a condus prima sedinta de guvern, la doua zile dupa ce a primit votul de incredere al Parlamentului si a depus juramantul de investitura la Cotroceni.

In aceasta prima sedinta, Dacian Ciolos i-a cerut vicepremierului, ministru al Dezvoltarii, Vasile Dancu sa analizeze modul in care poate fi imbunatatit actul administrativ. Totodata, i-a solicitat si ministrului Finantelor, Anca Paliu Dragu, sa analizeze cum pot fi utilizate resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ.

"Mi se pare ca este nevoie de o legatura intrinseca intre aceste doua aspetcet daca vrem sa avem performanta", a precizat Ciolos.

"As vrea sa subliniez in primul rand legatura dintre unele masuri bugetare care vor fi introduse proiectul de buget privind salariile, in masura in care acest lucru va putea fi posibil, si reforma administrativa", a mai spus premierul.

"Sa vedem de unde pornim, stiu ca exista deja legislatie privind imbunatatirea actului administrativ, si in ideea noastra de crestere a calitatii actului administrativ, as vrea sa pornim de unde suntem, ce legislatie avem si cum sa o punem intr-un cadru mai coerent", s-a adresat Dacian Ciolos vicepremierului Vasile Dancu.

Ciolos a afirmat ca este necesar sa existe coerenta intre bugetul pe 2016 si planurile sectoriale. "Si aici as vrea sa subliniez in primul rand legatura dintre unele masuri bugetare care vor fi introduse proiectul de buget privind salariile, in masura in care acest lucru va putea fi posibil, si reforma administrativa. As vrea sa discutam in paralel aceste lucruri, cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ. Mi se pare ca este nevoie de o legatura intrinseca intre aceste doua aspecte daca vrem sa avem performanta", a precizat premierul.

Proiect de ordonanta privind organizarea ministerelor

Premierul Dacian Ciolos a anuntatca va fi adoptat un proiect de ordonanta privind organizarea ministerelor. Ciolos a precizat ca sunt cinci ministere care au fost afectate de mici modificari. Partea de dialog social cu patronatele si sindicatele a trecut in coordonarea ministrului muncii. In schimb, a fost creat un nou minister: cel al Consultarii Publice si Dialogului Civic.

"Cred ca sunt doar cinci ministere care au fost afectate de mici reorganizari, mai ales pe partea economica. Avem in structura Guvernului un nou minister. Partea de dialog social in structura acestui Guvern a trecut in coordonarea doamnei ministru al Muncii, dar ramane ca un obiectiv important si prioritar pentru Guvern dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, insa am creat un nou minister al Consultarii Publice si Dialogului Civic tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest Guvern si l-a stabilit, de deschidere spre societatea civila si de dezbatere publica, de consultare publica pe marile proiecte ale Guvernului", a spus Ciolos.

"Cand vorbesc de societatea civila, nu ma refer doar la ONG-uri, ci la societatea civila in sens larg. Stiu ca sunt diferite forme de organizare sectoriala care au idei, care vor sa ne transmita idei. Sigur, vom avea si structuri de consultare pe partea economica, unde vreau sa pastram legatura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economica pe care le putem avea in vedere in perioada imediat urmatoare. Dar, dincolo de aceste contacte, care sunt firesti, as vrea ca si restul societatii sa aiba canale de comunicare cu acest Guvern", a precizat Ciolos.

Ministrul care se va ocupa de aceasta noua institutie este Violeta Alexandru, aceasta urmand sa vina in cel mai scurt timp cu o propunere de organizare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO