Criză politică. Cîțu insistă cu ”PNL ca forță principală” într-un viitor Guvern

Ultima actualizare: 20-10-2021 13:49
Florin Cîțu
Facebook.com

Florin Cîțu a comentat, miercuri la amiază, faptul că Guvernul Cioloș nu a obținut votul de încredere în Parlament.

Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna. Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

El a precizat că România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal.

Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare. PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a punctat premierul demis.

Amintim că la votul din Parlament de miercuri pentru Guvernul Cioloș s-au înregistrat 88 de voturi ”pentru”, 184 de voturi ”contra” și zero abțineri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO