Prima reacție a lui Cioloș, după ce a fost propus pentru funcția de premier

Ultima actualizare: 11-10-2021 20:07

Dacian Cioloș a reacționat, luni seara, după ce președintele Klaus Iohannis l-a propus pentru funcția de premier. 

"Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide", a scris Cioloș pe pagina sa de Facebook. 

Liderul USR a precizat că bbiectivul lor este să scoată România din criză, precizând că pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

"Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.
Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR
", a încheiat el. 

Pe pagina de Facebook a lui Cioloș a comentat și George Simion, liderul AUR întrebându-l pe liderul USR: "Dar cine crezi că te votează?", întrebare însoțită de un emoticon care sugerează râsul. La rândul său, Cioloș i-a răspuns: "Toți cei care nu sunt iresponsabili". 

După consultările care au avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a transmis că s-a hotărât să îl propună pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO