Dacian Cioloș, propus de Iohannis pentru funcția de premier. Prima sa reacție

Ultima actualizare: 11-10-2021 19:39

După consultările care au avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a transmis pe cine va nominaliza pentru funcția de premier. 

Astfel, șeful statului a anunțat că s-a hotărât să îl propună pentru această funcție pe Dacian Cioloș. 

"Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, diferite propuneri, așa cum le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri am reținut una pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș", a transmis președintele.

Președintele Iohannis a punctat că le-a transmis politicienilor veniți la consultări că sunt chesriuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.

"Este foarte important să se gestioneze pandemia, să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru că celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație", a mai spus Iohannis. 

De asemenea, șeful statului a menționat că a evidențiat și importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă si că a subliniat că acestea "sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile între diferiti actori".

Reacția lui Dancian Cioloş după nominalizarea la funcţia de premier

Liderul USR, Dacian Cioloş, consideră "o onoare şi o mare responsabilitate" desemnarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru şi precizează că Uniunea Salvaţi România va avea o şedinţă a Biroului Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

"Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice. Vom avea o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern", a scris Cioloş, luni, pe Facebook.

El a adăugat că "liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR".

Luni la Palatul Cotroceni au avut loc consultări între președinte și reprezentanții partidelor parlamentare pentru stabilirea unei propuneri pentru funcția de premier. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!