Liviu Dragnea, dupa ce si-a daramat propriul Guvern: Cer iertare romanilor pentru greseala de a-l pune premier pe Grindeanu

Ultima actualizare: 24-06-2017 07:03

Presedintele PSD Liviu Dragnea a cerut scuze "tuturor romanilor pentru greseala" pe care a facut-o, numindu-l premier pe Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa organizata la scurt timp dupa demiterea propriului Guvern.

Declaratiile au fost transmise LIVE pe PRO TV NEWS si pe pagina de Facebook a Stirilor ProTV.

Liderul PSD a spus ca este ”absolut convins” ca luni presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el si Calin Popescu Tariceanu o vor face.

Dragnea a facut si portretul viitorului premier: un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara.

El a precizat ca in zilele urmatoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al PSD, iar duminica o intalnire a grupurilor parlamentare ale partidului, astfel incat, luni, sa mearga cu o propunere de premier la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

Seful PSD a spus ca intai se va discuta in partid despre candidatul la functia de premier, iar dupa ce presedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta in CEx propunerile de ministri. Intrebat daca are convingerea ca presedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a raspuns: ”Eu am convingerea in continuare ca presedintele Iohannis doreste stabilitatea Romaniei”.

Sunt absolut convins ca luni, la consultari, cand eu cu domnul Calin Popescu Tariceanu vom fi prezenti la Cotroceni va accepta propunerea noastra”, a subliniat Liviu Dragnea.

Intrebat cum ar trebui sa fie viitorul premier, liderul PSD a spus: ”Un om corect, un om repsonsabil, un om care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara, un om cinstit”.

Sinteza declaratiilor LIVE TEXT:

- Este bine ca astazi PSD-ul a iesit intarit dupa aceasta incercare.

- Ati auzit foarte multe discursuri astazi, asa ca trecem direct la intrebari.

Noi in 2012 am dat jos Guvernul Ungureanu cu 3 voturi mai multe peste limita. Acum a fost mai mult.

- In zilele urmatoare vom avea un comitet executiv national.

- Prima data discutam candidatul pentru functia de prim-ministru.

- Noi suntem absolut convinsi ca presedintele Iohannis va fi in continuare interesat de stabilitate in Romania. Luni, cand vom fi la consultari, suntem convinsi ca va accepta propunerea noastra.

- Eu va spun ca si eu si colegii mei stim din primele 2 zile, oameni din Guvern, fosti oficiali, spuneau printere altele despre un domn Iacob, care suna si in partid. Pe langa noul lider Jianu, era si acest domn care suna prin partid.

Din moment ce presedintele Romaniei a anuntat prin purtatorul de cuvant ca luni sunt consultarile nu avea rost sa mai vorbim astazi.

- Eu ma asteptam ca premierul Sorin Grindeanu sa-si anunte demisia.

- Din partea mea sau a colegilor mei, domnul Grindeanu nu va avea de suferit. Nu mai este membru PSD, el trebuie sa fie atent la cei cu care s-a aliat. Cu noi nu are nicio problema.

- Reporter: Ne puteti lamuri daca Victor Ponta mai face parte din Partidul Social Democrat?
- Liviu Dragnea: Raspunsul este nu.

- Cand o organizatie nu decide, decide CEX-ul.

- (Despre viitorul premier) Trebuie sa fie un om corect, un om responsabil, care sa nu fie aventurier, sa aiba capacitatea de implementarea programului de guvernare, un om cinstit si un om cu viziune.

- Am vorbit cu colegii ca ne vom intalni si ne vom gandi la niste variante, eu am deja 4 variante. Din partid, da. Credeti ca dupa ziua de azi incepem sa jucam ping-pong cu numele viitorilor premieri?

- Nu luam in calcul acest scenariu si suntem convinsi ca nici presedintele nu ia in calcul anticipatele.

- Sita in CEX va fi foarte deasa.

- Vreau sa imi cer iertare tutor romanilor pentru greseala pe care am facut-o. Trebuia sa discutam mai mult despre propunerea de premier.

- Reporter: V-ati gandit la varianta ca presedintele Klaus Iohannis sa il numeasca premier pe Sorin Grindeanu?
- Liviu Dragnea: Nu, nu m-am gandit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO