Presedintele Klaus Iohannis, catre studenti: "Implicati-va! Intrati, va rog, in partide"

Ultima actualizare: 06-10-2016 07:04
Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, le-a recomandat studentilor sa se implice mai mult in activitatea organizatiilor neguvernamentale, in cele studentesti si chiar in politica.

In cadrul unei dezbateri organizata la Universitatea de Vest din Timisoara, cu prilejul deschiderii anului universitar, presedintele i-a raspuns astfel unui student care a ridicat mai multe probleme legate de sistemul de invatamant, de la plagiat pana la finantarea educatiei.

"Eu cred ca aveti, studentii, cateva instrumente nemaipomenit de puternice. Cand ii ascultati pe politicieni, toti - si eu am facut-o, o sa se refere la tineri si la studenti: ei sunt viitorul, evident. Dar acest viitor trebuie sa capete o voce si, ca atare, faceti-va auziti, protestati, daca nu sunteti bagati in seama. Daca nu voi, cine sa protesteze? Veniti cu solutii, este foarte important", a afirmat Klaus Iohannis.

El a tinut sa sublinieze sa sustine independenta mediului universitar fata de politica, dar a apreciat ca ar fi "o greseala fundamentala" daca studentii nu s-ar implica mai mult in activitatea organizatiilor neguvernamentale sau in politica, in afara scolii.

"Admit si sustin independenta mediului universitar fata de politic, dar ar fi pacat, ar fi o greseala fundamentala, daca studentii persoane fizice n-ar avea optiune politica. Trebuie sa ganditi politic, nu in universitate, in societate. Si-atunci, implicati-va! Implicati-va in organizatiile neguvernamentale, in organizatii studentesti si intrati, va rog, in partide. Cum vreti sa dispara acei dinozauri cu discursuri retrograde, daca nu vine nimeni din urma? Ei ocupa un loc mare, fac o umbra mare, micsorati-o!", a conchis Iohannis, conform Agerpres.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO