Premierul Orban a fost amendat după fotografia în care nu purta mască de protecție și fuma

Ultima actualizare: 30-05-2020 15:46
Orban
Facebook.com

Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat sâmbătă, 30 mai, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceasta este cuantumul maxim prevăzut de lege pentru cele două fapte contravenționale.

”Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție.” - se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, reprezentanții Guvernului nu dau detalii și despre procedura care a stat la baza acestei amenzi: mai exact, în ce bază a plătit Orban aceste amenzi, cine a întocmit procesul verbal de contravenție.

Decizia președintelui PNL vine după ce o fotografie publicată pe Facebook - în care  apar liderii PNL în timp ce consumă diverse băuturi alcoolice și fumează într-un birou - s-a viralizat pe internet, provocând discuții și comentarii despre lipsa măștilor de protecție și fumatul în spațiu închis.

Surse politice au declarat pentru Știrile ProTv că fotografia a fost făcută la aniversarea lui Ludovic Orban, pe 25 mai.

În fotografie apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Demnitarii nu au respectat niciun fel de distanțare socială și nu au purtat nici măști. Detalii aici.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO