Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de director al SIE

Ultima actualizare: 05-05-2012 17:43

Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia din functia de sef SIE. Anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala.

In continuare, sefia SIE va fi asigurata de generalul Silviu Predoiu, care va participa la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pana la desemnarea unui nou director.

Decizia arata siguranta lui Mihai Razvan Ungureanu in privinta fotoliului de premier, pentru care trebuie sa primeasca votul de incredere in Parlament.

Astazi si liderul PNL Crin Antonescu i-a reprosat lui Ugureanu ca nu a indeplinit nici macar "simpla formalitate" de a demisiona de la sefia SIE, el apreciind ca acest gest ar fi fost de un minim bun-simt inaintea demararii consultarilor pentru formarea Cabinetului.

Antonescu a spus ca Romania se afla in situatia fara precent in lumea democratica si in Europa in care un sef de serviciu secret aflat in functiune "umbla" prin Parlament pentru a-si alcatui un Guvern.

"E clar din legislatie, din Constitutie, din practica bunul simt democratic din toate tarile lumii, ca serviciile secrete, de informatii, speciale, ca armata, Parchetul nu fac politica. A alcatui un Guvern cu o anumita grupare din Parlament, cu anumite partide impotriva altora se cheama a face politica in cel mai inalt grad. Nu am avut nici simpla formalitate ca omul desemnat sa demisioneze din fruntea serviciului de informatii", a spus Antonescu.

Miercuri dimineata, intrebat daca se incalca legea prin faptul ca este inca director al SIE si se implica in politica, Ungureanu a spus: "Nu se incalca in nicun fel legea. Va aduceti aminte de presedintele Emil Boc cand a inceput demersurile pentru a deveni prim-ministru al Guvernului, era inca primar al municipiului Cluj".

Intrebat daca va demisiona de la SIE, Ungureanu a spus : "Este implicit, daca votul va fi pozitiv".


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO