Premierul Dăncilă: "Nu-mi dau demisia atâta timp cât am sprijinul preşedintelui PSD"

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 10 Mai 2018 11:40
Categorie: Politic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat din nou, joi, că nu îşi dă demisia, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru de două ori în ultimele două săptămâni, aducând argumente economice.

Şefa Guvernului spune că în martie salariile au avut cea mai mare putere de cumpărare de după 1990. Institutul Naţional de Statistică explică însă că salariile mai mari au fost de fapt datorită primelor de Paşte. Specialiştii se aşteaptă ca veniturile să scadă la fel de spectaculos cum au crescut în datele pe luna aprilie.

La o întâlnire a conducerii PSD cu pensionarii din partid, Viorica Dăncilă i-a răspuns din nou Preşedintelui Klaus Iohannis, cel care i-a cerut să plece de la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă: "Nu îmi voi da demisia sub nicio formă, atâta timp cât am sprijinul preşedintelui partidului, atâta timp cât am sprijinul coaliţiei de guvernare şi atâta timp cât am sprijinul dumneavoastră."

Preşedintele i-a cerut demisia din funcţie prima dată pe 27 aprilie, pe motiv că Guvernul a aprobat în secret un memorandum secret în vederea mutării Ambasadei României în Israel - de la Tel Aviv, la Ierusalim, fără să-l consulte, deşi preşedintele are ultimul cuvânt în politica externă.

Klaus Iohannis: "Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face față poziției de premier al României și transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România."

Luni seara, Klaus Iohannis i-a cerut pentru a doua oară demisia, după ce a făcut o analiză a execuţiei bugetare pe primul trimestru.

Klaus Iohannis: "Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți! PSD-ul, în fapt, amanetează viitorul țării! Crește salarii și pensii și neglijează investiții importante și în infrastructură, și investiții necesare dezvoltării în general."

Reacţia a venit la trei zile distanţă.

Viorica Dăncilă: "Deşi în această săptămână domnul preşedinte Iohannis a anunţat că avem o situaţie apocaliptică în martie 2018 a avut loc cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România, atât faţă de luna februarie, luna precedentă, cât şi după anul 1990."

Datele Institutului Naţional de Statistică citate de premierul Dăncilă arată creşteri spectaculoase, de 20-30% ale salariului mediu net în industria tutunului, industria petrolieră, a băuturilor, în asigurări şi în imobiliare. Sunt de fapt primele de Paşte care s-au dat încă din martie, lămureşte Institutul situaţia. La fel ca în fiecare an, după Paste şi după Crăciun, veniturile scad în următoarea lună. Datele pe aprilie vor veni însă abia pe 9 iunie.

 

Iohannis, mesaj pentru politicienii eurosceptici, de Ziua Europei. Dăncilă și Dragnea, prezenți la Cotroceni
Iohannis, mesaj pentru politicienii eurosceptici, de Ziua Europei. Dăncilă și Dragnea, prezenți la Cotroceni
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lucian Șova
Explicațiile ministrului demisionar al Transporturilor pentru situația de pe căile ferate
PSD se reuneşte azi. Amnistia şi graţierea ar putea fi discutate în vederea unui OUG
Orban: E ”ilogic” să dai jos un premier PSD pentru a pune un alt premier PSD
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției
Dan Tudorache
Dan Tudorache: Problema amnistiei și grațierii ar trebui lămurită duminică, la CEX-ul PSD
Tăriceanu susține "soluţia celor două state": Israel şi Palestina
Iohannis afirmă că "ar fi hazardat" să spună că România va fi pregătită să intre în zona euro în 2024
Klaus Iohannis, întâlnire ”importantă” cu Theresa May: ”Ca să o încurajez puţin”
USR, discuție cu Tudorel Toader și Viorica Dăncilă. Propunerea făcută pe Justiție
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune