Ponta, suparat rau ca parlamentarii PDL nu vor vota motiunea: Este lasitate

Ultima actualizare: 23-08-2012 10:44

Cu doar doua zile inainte de ziua in care se va decide soarta cabinetului Boc, Victor Ponta a prezentat ultimele strategii ale partidului pe care il conduce. El s-a aratat insa foarte suparat ca parlamentarii PDL nu sunt lasati sa voteze de partidul lor.

"Vom condamna si vom contracara prin orice metoda gestul las si iresponsabil al PDL de a-si lua prizonieri proprii parlamentari. Interdictia pentru parlamentarii PDL de a vota la motiunea de cenzura este un gest de lasitate, de dispret fata de oameni si de ticalosie, cu care de fapt guvernul Boc ne-a obisnuit in aceasta perioada, un guvern care a fost instituit prin frauda, prin santaj si prin coruptie."

Aceasta a fost "rabufnirea" liderului PSD fata de decizia Partidului Democrat Liberal de a interzice parlamentarilor sai sa voteze in vreun fel motiunea de cenzura. Ei nu vor lipsi din plenul Parlamentului in acea zi, insa nu vor vota, ci doar se vor "abtine".

"Toate energiile noastre si toate puterile se concentreaza pentru ziua de miercuri", a spus Ponta. El a mai mentionat si faptul ca, in ziua votarii motiunii, PSD va depune, in cadrul dezbaterilor din Parlament, aproximativ 2.500.000 de semnaturi ale romanilor, care au semnat apelul social-democratilor pentru demiterea guvernului Boc.

Cat priveste "fortele" parlamentare care vor pune umarul la demiterea cabinetlui Boc, Victor Ponta a promis ca vor fi prezenti la vot absolut toti parlamentarii PSD, "cu o singura exceptie, mai mult decat justificata".

De asemenea, in perioada urmatoare PSD se va intalni cu parlamentarii minoritatilor nationale si posibil si cu cei de la UDMR, pentru a "negocia" voturile acestora.

Mai mult, social-democratii spun ca liberalii nu stau in Parlament ca sa stranga voturi de la nehotarati. "Noi suntem realisti, motiunea nu are sanse", declara liderii PNL.

"Deplang faptul ca s-a pierdut timp, s-a pierdut saptamana trecuta in cea mai mare parte si am fi putut inainta in conturarea alternativei, pana la detalii, pana la primul-ministru", a declarat liderul Crin Antonescu.

Dupa ce au initiat si depus impreuna motiunea de cenzura, cele doua tabere s-au ferit de acuzatii directe. E clar, insa, ca social-democratii nu au apreciat sinceritatea colegilor de la PNL cand acestia au spus franc: documentul are mai multe sanse ...sa nu treaca.

Pentru cele 21 de voturi de care au nevoie, liderii opozitiei sperau intr-un sprijin din partea celor de la UDMR sau de la minoritati. Insa acestia au anuntat astazi ca se vor abtine de la vot. Astfel, liderii PDL se arata relaxati.

"Nu este nici prima, nici ultima motiune. Asa ca viata merge mai departe", a declarat premierul Emil Boc.

Ca sa fie siguri ca oamenii lor nu vor vota altfel decat a hotarat partidul, democrat-liberalii se vor abtine cu totii de la vot.

Motiunea de cenzura, depusa de opozitie pentru demiterea cabinetului Boc, va fi dezbatuta si votata in plenul Parlamentului miercuri, 27 octombrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO