Ponta: Nicolaescu a vorbit in nume personal despre CASS, politicienii sa nu mai fie mici vedete

Ultima actualizare: 19-05-2012 07:18
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre varianta avansata de Eugen Nicolaescu privind desfiintarea CASS.

Concluzia a fost ca acesta a vorbit in nume personal, premierul spunand ca trebuie evitate situatii in care politicienii vor sa fie "mici vedete". El a adaugat ca nu doreste ca conduca un Guvern "ca acela al Conventiei Democrate, in care fiecare iese pe strada si isi da cu parerea".

"Nu exista asa ceva, nici vorba. A fost o propunere personala a lui Nicolaescu. Am discutat cu Crin Antonescu si, de acum incolo, nu se va mai intampla ca fiecare sa fie vedeta pe domeniul lui. Eu nu conduc un Guvern ca acela al Conventiei Democrate, in care fiecare iese pe strada si isi da cu parerea, astfel incat si membrii PNL, si membrii PSD care vor sa aiba idei nastrusnice trebuie sa vina sa le discutam intai la USL", a spus Ponta.

Presedintele Comisiei de sanatate din PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat, marti, intr-o dezbatere, ca PNL doreste schimbarea modului de finantare din domeniu prin desfiintarea completa a asigurarilor sociale de sanatate (CASS). "Dorim sa nu se mai plateasa cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului", a spus Nicolaescu.

Fostul ministru a adaugat ca aceasta contributie se va inlocui cu cea de la bugetul de stat, la care se va adauga o taxa de solidaritate, care ar putea fi intre 3 si 5% din salariul unui angajat si asigurarile private, complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecarui salariat. Potrivit presedintelui Comisiei de sanatate din PNL, se doreste ca in cursul verii sa fie creionat bugetul sanatatii, dupa o discutie cu cei din PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO